Zonnepaneel prijs per m2

Zonnepanelen: prijs per m²

Wilt u van zonnepanelen de prijs per m² weten zodat u verschillende types met elkaar kunt vergelijken? Dat kan. Wij adviseren dan wel om in de prijsberekening van zonnepanelen per m² het vermogen per zonnepaneel mee te nemen. Dat bepaalt tenslotte hoeveel opbrengst u kunt verwachten. Tips: let ook op de kwaliteit van de omvormer én de garanties van zowel omvormer als zonnepanelen.

Kosten zonnepanelen per m² berekenen

Wilt u de kosten voor zonnepanelen per m² berekenen? Dat is een eenvoudig rekensommetje waarbij u de prijs voor de zonnepanelen deelt door het aantal vierkante meters. Als we ons Excellent Power pakket met 10 zonnepanelen als voorbeeld nemen ziet die berekening er als volgt uit:

€ 4.340 (prijs 10 zonnepanelen Excellent Power excl. btw) gedeeld door 17,3 (oppervlakte 10 zonnepanelen) = zonnepanelenprijs van € 250 per m². 

Tip: kijk ook naar het vermogen in Wattpiek

Als u zich afvraagt: ‘wat kosten zonnepanelen per m²?’, heeft u vast al in de gaten dat de prijs stijgt naarmate het aantal Wattpiek (Wp) hoger wordt. Het maximaal vermogen dat een zonnepaneel kan opwekken drukken we uit in Wattpiek (Wp). Vaak geldt: hoe duurder het paneel, hoe meer Wattpiek. Een zonnepaneel met hoog vermogen kan op de lange termijn goedkoper zijn, omdat het meer zonne-energie opwekt.

De prijs per m² van onze zonnepanelen

In onderstaande tabel zit u rekenvoorbeelden met de zonnepanelen die wij aanbieden. Zo krijgt u inzicht in de prijs (excl. btw) van zonnepanelen per m². 

 Premium PowerExcellent PowerHigh Power 
Type paneel LG Solar 330 Wp Neon 2 Black AUO BenQ 320 Wp Full Black Trina Solar 295 Wp Full Black
Afmeting zonnepaneel 1,73 m² 1,73 m² 1,64 m²
Benodigde m² voor 10 zonnepanelen minstens 17,3 m² minstens 17,3 m² minstens 16,5 m²
Vermogen in Wattpiek per zonnepaneel 330 Wp 320 Wp 295 Wp
Zonnepanelen: prijs per m², uitgaande van 10 zonnepanelen  € 285 € 250 € 243
Nuon klantenprijs (per 10), excl. btw € 4.945 € 4.340 € 3.986

Opbrengst zonnepanelen per m²

Bent u naast de prijs per m² ook nieuwsgierig naar de opbrengst van zonnepanelen per m²? Als we de opbrengst in kWh per m² berekenen, is dat bij Premium Power met LG Solar zonnepanelen: 162 kWh per m². Of in euro’s een opbrengst van € 37 per m² per jaar. Als u weinig m² beschikbaar heeft voor zonnepanelen, is het slim om voor de zonnepanelen met de hoogste opbrengst per m² te kiezen. De zonnepanelenprijs per m² is dan vaak wel hoger. 

Bereken uw zonnepanelenprijs binnen 12 seconden

Benieuwd naar de zonnepanelenprijs in uw situatie? Met de Zonnepanelen Check rekenen we dat binnen 12 seconden voor u uit. Wij zorgen voor een schatting van het aantal zonnepanelen dat uw dak past, hoeveel u kunt opwekken en wat de kosten zijn bij huur of het kopen van zonnepanelen.

Doe de Zonnepanelen Check

Zonnepanelen goedkoper dan gedacht

Denkt u ook dat 10 zonnepanelen minstens 5.000 euro kosten? Dan hoort u bij de 57% van de Nederlanders die denkt dat zonnepanelen duurder zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Waarschijnlijk schat u ook de terugverdientijd langer in dan gebruikelijk.

Voor wie alles wil weten over zonnepanelen

Door te luisteren weten we dat u heel wat vragen heeft voordat u zonnepanelen aanschaft. Dat begrijpen we, neem gerust uw tijd. Wij helpen u alvast met onderstaande artikelen.

Interessant artikel?