Zo kunt u zelf eenvoudig uw cv ketel bijvullen

Cv-ketel bijvullen? Zo doet u dat.

Wordt uw verwarming niet warm? Dan kan het goed zijn dat druk in de cv-ketel te laag is. Controleer de meter, die moet in het groene gedeelte staan, tussen de 1 en 2 bar. Staat de meter in het rode gedeelte, dan is uw cv-ketel bijvullen nodig. En dat kunt u gemakkelijk zelf.

Uw huis niet warm en uw douche koud?

Wordt het niet meer lekker warm in huis of blijft het water van de douche koud, dan moet u waarschijnlijk de cv-ketel bijvullen. Als de waterdruk te laag is, werkt uw cv-ketel namelijk niet meer goed. Omdat het water in uw cv-ketel verdampt, is bijvullen met water regelmatig nodig.

De waterdruk van uw ketel controleert u eenvoudig zelf. U ziet de stand op het display van uw cv-ketel. De waterdruk moet tussen de 1,5 en 2,0 bar staan.

Cv-ketel bijvullen? Zo doet u dat.

Uw cv-ketel bijvullen is echt niet moeilijk. Volgt u deze stappen dan lukt het vast.

  1. Zorg voor een handdoek of een dweil en een emmer of een teil. Zet uw kamerthermostaat op de laagste stand. Wacht tot uw cv-ketel nog maar 40 graden aangeeft. Dit is belangrijk want u gaat de cv-ketel bijvullen met koud water. Als koud water in een te hete ketel stroomt, kan de binnenkant barsten.

  2. Sluit de vulslang aan op de koudwaterkraan. Houd een emmer onder het uiteinde van de slang en open de kraan. Laat het water tot de rand van de slang komen. Zo zit er bijna geen lucht in de slang en kan er dus ook bijna geen lucht in de cv-installatie komen. Doe de waterkraan dicht.

  3. Zoek dan de vulkraan, die zit meestal bij de ketel. Draai de dop van de vulkraan, zonder de vulkraan te openen. Sluit de vulslang goed vast aan op de vulkraan van de cv-installatie.

  4. Nu gaat u uw verwarmingsketel bijvullen. Open de waterkraan en draai daarna pas de vulkraan van de cv-installatie open. Na een kwartslag is de vulkraan helemaal open.

  5. Als de druk bijna op 2 bar staat, sluit u eerst de vulkraan en daarna de waterkraan. Koppel de slang af en laat het water dat nog in de slang zit, in een emmer lopen. Hier komt de dweil van pas.

  6. Zet de kamerthermostaat weer op de gewenste stand. Er komt altijd een beetje lucht mee met het bijvullen van de cv-ketel. Om een tikkende verwarming te voorkomen, moet u hiervoor de radiator ontluchten.

Overweegt u koop of huur van een nieuwe cv-ketel? Ook daarmee helpen we u graag.

Wordt uw cv-ketel nog altijd niet goed warm?

Heeft u een onderhoudscontract? U kunt ons dan altijd bellen als er iets met uw cv-ketel aan de hand is. Het kan ook zijn dat het tijd is om uw ketel te vervangen. U kunt bij ons een cv-ketel kopen of huren. Net wat u wilt. 

Zo kunnen we u verder helpen met uw cv-ketel

Of bekijk onze video over cv-ketel bijvullen

Hier leest u meer over cv bijvullen, bijvoorbeeld wanneer cv-ketel bijvullen nodig is en hoe cv-ketel bijvullen gedaan kan worden. We helpen u graag.

Laat uw cv-ketel onderhoud gerust aan experts over

Onderdelen van uw cv-ketel kunnen verroesten, verslijten of verkeerd ingesteld zijn. Dit zorgt vaak voor onnodig gasverbruik of een storing. Met regelmatig onderhoud aan uw cv-ketel voorkomt u dat.

Een tikkende verwarming? Zo lost u het op.

Een tikkende verwarming is niet prettig. Ontluchten is vaak de oplossing.

Interessant artikel?