Een SolarEdge optimizer zorgt voor betere opbrengst

Een SolarEdge optimizer kan uw zonnepanelen helpen beter te presteren. Met name als enkele van uw zonnepanelen in de schaduw, op een ander dakvlak of in een andere hellingshoek liggen. Wilt u weten wat een power optimizer is en hoe een SolarEdge optimizer werkt? Wij leggen u graag alles uit.

Hoe een omvormer zonnepanelen beter helpt presteren

Een omvormer is er om de stroom die een zonnecel opwekt, om te zetten in stroom die u in huis kunt gebruiken om de wasmachine te laten draaien. Daarnaast haalt een omvormer het beste rendement uit uw zonnepanelen en meet het apparaat de opbrengst van uw zonnesysteem.

In onze pakketten zonnepanelen zit standaard een omvormer van het type SMA Sunny Boy. Dat is een string-omvormer waarbij een reeks (serie of ‘string’) zonnepanelen gekoppeld worden aan één omvormer. Zonnepanelen zijn dan -net als kerstverlichting- in serie geschakeld. 

Wanneer adviseren we u een power optimizer te gebruiken?

Heeft u geen schaduw op uw dak en liggen alle zonnepanelen in dezelfde richting en in hetzelfde dakvlak? Dan kunt u erop rekenen dat uw omvormer zorgt voor maximale opwek via uw zonnepanelen. U kunt in zo’n geval wel een power optimizer nemen, maar de meeropbrengst daarvan is waarschijnlijk beperkt.

Wanneer er wél schaduw van een boom of schoorsteen op uw dak valt, kunnen we voorkomen dat uw hele systeem minder opwekt. We lossen dit dan op met power optimizers van SolarEdge. Daarmee koppelen we alle panelen parallel aan elkaar, zodat u het probleem van de zwakke schakel niet meer heeft. Elk zonnepaneel heeft dan een eigen power optimizer die zorgt voor een maximale opbrengst van alle panelen.

Wij raden u soms aan om een power optimizer te gebruiken als:

  • er één of meerdere zonnepanelen in de schaduw liggen
  • niet alle zonnepanelen in dezelfde richting of hellingshoek liggen
  • u panelen op meerdere dakvlakken laat installeren
  • u verschillende soorten panelen aan elkaar wilt koppelen
  • u de opbrengst per paneel wilt monitoren (zodat u deze met elkaar kunt vergelijken)

Wij verzorgen ook zonnepanelen met SolarEdge omvormer

Wanneer u zonnepanelen bij ons koopt of huurt, krijgt u standaard een omvormer van het type SMA Sunny Boy. Maar we verzorgen ook een SolarEdge omvormer met power optimizers als u wilt. De SolarEdge power optimizers zijn wel wat duurder, maar de meerprijs verdient u meestal binnen enkele jaren terug omdat u daarmee een hoger rendement behaalt. Kiest u ervoor om zonnepanelen te huren, dan verwerken we de meerprijs van de SolarEdge power optimizers in de huurprijs.

Voordelen SolarEdge optimizer:

  • Optimaal rendement van uw zonnepanelen, ook bij schaduw of defect
  • Opbrengst per zonnepaneel monitoren met de SolarEdge app
  • 12 jaar garantie op de omvormer, 25 jaar garantie op de power optimizers

Uw opwek volgen in de SolarEdge monitoring app

Kiest u voor een SolarEdge Optimizer? Dan kunt u rekenen op realtime monitoring door de SolarEdge app. Met deze gratis app weet u altijd precies hoe uw zonnepanelen presteren. Ook kunt u gegevens delen met vrienden of meerdere systemen tegelijk beheren. Lekker inzichtelijk dus.

Solar Edge Monitoring app
Solar Edge Monitoring app

Kan ik ook SolarEdge zonnepanelen krijgen?

SolarEdge levert alleen omvormers en power optimizers, geen zonnepanelen. SolarEdge zonnepanelen kunnen we dan ook niet leveren. Wij verzorgen 3 verschillende pakketten zonnepanelen:

Op zoek naar zonnepanelen met optimizers? Wij helpen u graag.

Om te bepalen wat de beste zonnepanelen voor u zijn en of u optimizers nodig heeft, maken we graag een berekening voor u. Met de Zonnepanelen Check weet u binnen 12 seconden wat u nodig heeft. Wij zorgen voor een schatting van het aantal zonnepanelen dat op uw dak past, hoeveel u kunt opwekken en wat uw prijs zou zijn bij huur of koop. U kunt meteen de geschatte opbrengst en terugverdientijd per type zonnepaneel checken. Zodra u de Zonnepanelen Check hebt doorlopen, kunt u een offerte aanvragen. Zo helpen we u met keuze voor de beste zonnepanelen voor op uw dak.

Doe de Zonnepanelen Check

Solaredge power optimizer
SolarEdge power optimizer

5 redenen om te kiezen voor zonnepanelen

Wilt u besparen op energiekosten? Zelf opwekken is dé trend. De meeste Nederlanders kiezen voor zonnepanelen. Vijf redenen waarom eigen opwek met zonnepanelen zo populair is.

Voor wie alles wil weten over zonnepanelen

Door te luisteren weten we dat u heel wat vragen heeft voordat u zonnepanelen aanschaft. Dat begrijpen we, neem gerust uw tijd. Wij helpen u alvast met onderstaande artikelen.

Interessant artikel?