Energielabel G brengt ongemakken met zich mee

Energielabel G wordt toegekend aan de minst energiezuinige woningen in Nederland. Dit betekent over het algemeen dat u in een energielabel-G-huis veel kwijt bent aan energiekosten. Daarnaast worden in deze huizen vaak meer ongemakken ervaren. Denk hierbij aan tocht of slecht werkende verwarmingen. Kortom, een situatie waar niemand vrolijk van wordt. In dit artikel leggen wij u uit wat energielabel G inhoudt en helpen wij u op weg met het nemen van energiebesparende maatregelen.

Energielabel G huis verspilt veel energie

In een energielabel G huis zijn weinig energiebesparende maatregelen toegepast. Hierdoor gaat veel energie verloren. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat veel warmte verloren gaat door geen of weinig isolatie en enkel glas. Dit leidt tot meer stookkosten, maar creëert waarschijnlijk ook een minder comfortabele situatie in uw huis. In een tochtig huis zit u er net wat minder comfortabel bij, toch?

Wat betekent energielabel G?

Sinds 2015 is het in Nederland verplicht om bij de verkoop van uw huis een energielabel aan te leveren. U ontvangt een energielabel tussen de letters A en G. Energielabel A wordt toegekend aan de meest energiezuinige woningen. Energielabel G wordt daarentegen toegekend aan de minst energiezuinige woningen.

Waarom juist bij energielabel G energiebesparende maatregelen nemen?

In een energielabel G woning kunnen nog genoeg energiebesparende maatregelen worden genomen. U merkt waarschijnlijk redelijk snel resultaat van deze maatregelen. Niet alleen in comfort, maar ook in uw portemonnee. Dit is niet het enige voordeel. Uit onderzoek van de Tilburg Universiteit blijkt namelijk dat een huis met energielabel F- of G bij verkoop ruim €6.000 euro minder opbrengt. Daarnaast staan deze huizen gemiddeld een maand langer te koop. Bent u van plan om uw huis binnenkort te verkopen? Dan is het misschien slim om hiervoor nog te investeren in het energiezuiniger maken van uw huis.

Welke energiebesparende maatregelen kunt u nemen?

Er zijn veel energiebesparende maatregelen beschikbaar om uw huis energiezuiniger te maken. In dit artikel sommen wij de 10 kenmerken waarop u huis beoordeeld wordt om een energielabel te ontvangen voor u op. U kunt bekijken welke maatregelen wel of juist niet genomen zijn bij u in huis. Zo krijgt u een idee van de pijnpunten die u nog aan kunt pakken in huis. Bent u op zoek naar een advies op maat? Vul dan de test in op verbeterjehuis.nl. Na afloop van de test ontvangt u direct een overzicht van energiebesparende maatrelen die bij uw woonsituatie passen. Zo wordt het besparen van energie u zo gemakkelijk mogelijk gemaakt.

Interessant artikel?