Energie besparen

Ontdek hoeveel energie u kunt besparen


Soms moet je eerst iets UITzetten, om iets anders AAN te zetten. Alle lichten in huis UIT, een romantische avond AAN. TV's en laptops UIT, met elkaar een spelletje doen AAN. Zet vandaag nog de knop om en krijg inzicht in uw energieverbruik. In dit online dossier Energie Besparen leest u er alles over.


Nuon levert meer dan energie

We helpen u graag met advies over isolatie, cv-ketels of zonnepanelen. Ook over het reinigen van uw ventilatiesysteem of het beveiligen van uw huis. En over elektrisch rijden en oplaadpunten.


Energielabel voor huis

Energielabel: zo zuinig is uw huis

Wie zijn huis verkoopt of verhuurt moet zijn energielabel definitief maken. Maar wat is het eigenlijk, een energielabel?

Meer over het energielabel
Nuon Energiedak

Energiedak: besparen én opwekken

Met het Nuon Energiedak verlaagt u uw gas- of warmteverbruik door dakisolatie, terwijl u zonne-energie opwekt! En het ziet er nog fraai uit ook.

Hoe werkt het Energiedak?


Eenvoudig zelf radiator ontluchten

Zelf uw radiator ontluchten

Tik, tik, tik… tikkende leidingen, voor velen is het een bekend geluid. Grote kans dat er lucht in uw cv-installatie zit. Dat lost u gemakkelijk zelf op.

Lees meer om zelf uw radiator te ontluchten
Stand verwarming

Hoe laag moet de verwarming

Er wordt online en op verjaardagen heel wat gediscussieerd over de ideale nachttemperatuur in huis. Is het 15, 17 of 19 graden?

Lees meer over de ideale nachttemperatuur

Rob en Ruud

Uw oude koelkast de deur uit

Je zou zeggen: hoe langer je met een apparaat doet, hoe zuiniger. Dat is maar de vraag. Soms loont het om uw oude apparaat vandaag nog de deur uit te doen.

Meer over oude apparaten vervangen
Rob en Ruud

10 bespaartips voor in de keuken

Van de vaatwasmachine tot de waterkoker: de keuken staat vol apparaten die ons leven een stuk gemakkelijker maken. Tien tips om te besparen.

Naar de keuken tips

Sfeervol verlichten met ledlampen

Sfeervol met led

De nieuwste generatie ledlampen geeft sfeervol, warm licht. Met de tips uit het artikel creëert u in elke ruimte van het huis precies de sfeer die u zoekt.

Alles over sfeervol verlichten met ledverlichting
Het licht van de toekomst

Het licht van de toekomst

Ontwerpers zorgen ervoor dat verlichting steeds zuiniger, innovatiever en duurzamer wordt. Zie hier 5 inspirerende ideeën van ‘verlichte’ denkers.

Lees meer over het licht van de toekomst

Energie Genie

Energie bewust met kinderen

Wij vinden het belangrijk om kinderen en jongvolwassenen op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met energie.

Ga naar EnergieGenie
Duurzame producten

Korting op duurzame producten

Nieuw in ons assortiment; handdoeken van cradletocradle. Gemaakt van 100% natuurlijke, afbreekbare producten.

Naar Nuon Exclusief Besparen