Regelingen en subsidies voor grootverbruikaansluiting energie

Belasting en subsidies

Voor energie zijn er verschillende belastingen en subsidies van toepassing. Wij leggen graag aan u uit welke belastingen er zijn en van welke verlaagde belastingtarieven en subsidies u gebruik kunt maken.

Energiebelasting en btw-tarief

De overheid heft energiebelasting om ervoor te zorgen dat wij minder energie verbruiken. Hoeveel energiebelasting uw bedrijf precies betaalt, hangt af van de hoogte van uw energieverbruik. Op uw factuur kunt u de energiebelasting terugvinden. Bekijk de tarieven energiebelasting 2017.

Als ondernemer komt u in sommige gevallen in aanmerking voor een verlaagd belastingtarief of een vrijstelling. Heeft u bijvoorbeeld op één locatie meerdere gas- of elektriciteitsaansluitingen? Dan zou het zomaar kunnen dat u korting krijgt op uw energiebelasting. Bekijk of en hoeveel u kunt besparen.

Subsidies voor ontwikkeling van een duurzame energievoorziening

In 2020 moet 14% van alle energie die we in Nederland gebruiken duurzaam zijn. Met een subsidieregeling stimuleert de overheid de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening. Deze SDE+ subsidie is een aantrekkelijke regeling voor bedrijven, bijvoorbeeld voor het terugverdienen van de investering in zonnepanelen.

Een gunstiger belastingtarief voor bedrijven

Als zakelijke klant kan het zomaar zo zijn dat u in aanmerking komt voor een ander (gunstiger) energiebelastingtarief of btw-tarief dan gebruikelijk. Dit wordt beoordeeld op grond van de Wet Belastingen op Milieugrondslag (Wbm), onderdeel energiebelasting en de Wet op de omzetbelasting (Wet OB). Als u kunt aantonen dat u in aanmerking komt voor een ander tarief, dient u dan een verklaring hiertoe in.

Voor elke aansluiting een aparte energiebelastingverklaring

Voor elke aansluiting waarvoor u een energiebelastingverklaring wilt invullen, vult u een apart formulier in. Bepaalde verklaringen moet u elk jaar opnieuw indienen voor 1 januari of vóór aanvang van de levering. Lees alles over verklaringen energiebelastingen en btw.

Komt het verbruik van uw aansluitingen in aanmerking voor energiebelasting cumulatie en u heeft daarvoor onze cumulatieverklaring ingediend, dan is het voldoende om één energiebelastingverklaring in te dienen voor alle EAN's om in aanmerking te komen voor een andere (gunstigere) berekening van de energiebelasting.