Fiscale voordelen en subsidies voor ondernemers

Voor ondernemers zijn er meerdere fiscale voordelen en subsidies te behalen. Wij begrijpen dat u misschien niet altijd tijd heeft om uit te zoeken waar u precies recht op heeft. Toch is het jammer als u deze voordelen misloopt. Daarom hebben wij het uitzoekwerk vast voor u gedaan.

Fiscale regelingen MVO

Investeren in milieuvriendelijke en energiebesparende oplossingen loont vaak dubbel en dwars. U neemt uw verantwoordelijkheid voor de toekomst en doet er ook nog eens fiscaal uw voordeel mee. Wij hebben de verschillende regelingen voor u op een rij gezet.

Lees meer over fiscale regelingen MVO

Subsidies voor duurzame energieproductie en innovatie

Met subsidies moedigt de overheid ondernemers aan om duurzame energie te produceren. Ook zijn er regelingen die het onderzoek naar de energie van morgen verder helpen.

Bekijk of u in aanmerking komt voor een subsidie

Tuinderverklaring: lagere belasting voor tuinders

Een lager btw-tarief is natuurlijk fijn. Dat scheelt u weer geld. Door de tuinderverklaring in te vullen vraagt u als tuinder het lage btw-tarief aan voor de levering van aardgas. Gebruikt u voor het versnellen van het groeiproces van tuinbouwproducten aardgas of door ondergronds leidingennet geleverde warmte? Ook dan mag u gebruik maken van het energiebelastingtarief voor de glastuinbouw.

Ga naar de energiebelasting verklaring

Cumulatie: Minder energiebelasting voor locaties met meerdere aansluitingen.

Heeft u een locatie met meerdere aansluitingen? Grote kans dat u minder overheidsheffingen* hoeft te betalen.

*Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie. Het tarief per 1 januari 2017 staat op: www.nuon.nl/overheidsheffingen. Bij een kWh-verbruik hoger dan 10.000 kWh gelden andere tarieven. Meer informatie over deze overheidsheffingen kunt u vinden op www.nuon.nl/overheidsheffingen.

Ontdek of cumulatie gunstig is voor u

Voordeel voor thuiswerkende ondernemer

Wanneer u vanuit huis onderneemt, kunt u vaak een deel van de energiekosten opvoeren als zakelijke kosten. Met de Nuon BelastingCheck ontdekt u binnen enkele minuten hoeveel u mag aftrekken.

Op dit moment is er een storing waardoor het op dit moment niet mogelijk is de belastingcheck uit te voeren.

Doe de Belastingcheck

Interessant artikel?