Welke gasleverancier kiezen

Welke gasleverancier kiezen? 5 tips om u te helpen bij uw keuze.

Een gasleverancier kiezen zonder dat u weet waarop u moet letten, kan een hele klus zijn. Want welke gasleverancier is de beste? Of de goedkoopste? Hieronder geven we u 5 tips om u te helpen met uw keuze voor de juiste gasleverancier.

Gas aanvragen

Bekijk onze energie-acties

Met deze 5 tips kiest u de gasleverancier die bij u past

1. Weet wat voor ú het verschil maakt

Verwacht bij verschillende gasleveranciers geen verschillen in het gas waarmee u uw huis verwarmt en uw eten kookt. Dat is namelijk bij elke gasleverancier hetzelfde. Goed om te weten toch? Het zijn juist andere aspecten waarop gasleveranciers zich onderling onderscheiden. Bijvoorbeeld op prijs of op kwaliteit van de service. Als u dus een goede keuze wilt maken: vraag uzelf af wat u belangrijk vindt. Zo wordt uw gasleverancier kiezen al wat eenvoudiger.

2. Prijzen vergelijken doet u zo

De gasprijs bestaat uit meerdere onderdelen. Daarom is het soms lastig om gasprijzen te vergelijken. Als u gasleveranciers gaat vergelijken op prijs, kijk dan niet alleen naar de gastarieven maar ook naar:

  • leveringskosten
  • regiotoeslag
  • netbeheerkosten
  • btw
  • overheidsheffingen

Prijzen voor duurzaam gas en 'standaard' gas verschillen, maar ook de regio waarin u woont speelt een rol bij de prijs die u voor gas betaalt.

Bekijk hoe de gasprijs is opgebouwd

3. Kunt u kiezen voor duurzaam gas als u wilt?

Eerlijk is eerlijk: we niet allemaal even dol op gas omdat het geen duurzame energie is. In de toekomst gaan we het dan ook steeds minder gebruiken. Toch speelt gas voorlopig nog een grote rol bij het verwarmen van onze huizen. Het is dan ook logisch dat u bij uw beslissing over welke gasleverancier u gaat kiezen, een duurzame optie overweegt. Als u bij ons kiest voor duurzaam gas, compenseren we de CO2-uitstoot met het inkopen van certificaten. Zo dragen we bij aan investeringen in duurzame en innovatieve energieprojecten in het buitenland.

4. Servicemedewerkers waarop u kunt bouwen

s uw nieuwe gasleverancier er ook als er eens iets misgaat? Juist dan is het belangrijk dat u erop kunt rekenen dat alles netjes wordt opgelost. Best logisch dus dat de kwaliteit van de klantenservice ook meespeelt bij uw keuze voor een gasleverancier. Zijn de medewerkers goed bereikbaar? Werkt de website naar behoren en vindt u makkelijk wat u zoekt? Dat kan u heel wat tijd schelen.

5. Krijgt u een mooi aanbod van uw favoriete gasleverancier? Doen!

Grote kans dat u erover nadenkt te veranderen van gasleverancier als u een mooi aanbod krijgt. Logisch! Zeker als u naast de aanbiedingen ook bovenstaande tips meeneemt en zo een weloverwogen keuze voor een gasleverancier maakt.

Bekijk onze energie-acties

Klantvraag: wat doet een gasleverancier eigenlijk?

Een gasleverancier zorgt voor het gas dat u thuis gebruikt om uw huis en douche op te warmen. Een gasleverancier wint en transporteert het zelf dus niet. Daar zijn weer andere organisaties voor. De NAM levert het grootste gedeelte van het Nederlandse aardgas. De Gasunie transporteert het door Nederland.

Met gas van Nuon zit u altijd goed

Natuurlijk willen wij voortaan graag uw gasleverancier zijn. En dan zorgen we ook voor u, daar mag u gerust op rekenen. We gebruiken zoveel mogelijk duurzame energiebronnen, maar u maakt zelf de keuze tussen 'standaard' gas of duurzaam gas. U krijg bij ons een goed advies en alle keuze. Dat is wel zo prettig.

Kies uw gasproduct

Bekijk onze energie-acties

Binnen één generatie fossielvrij

Als klant van Nuon wordt u elke dag een beetje 'groener'. Daar hoeft u niets voor te doen. Wij werken hard aan duurzame oplossingen zodat we binnen één generatie 100% vrij van fossiele brandstof zijn.

Meer weten over energie?

Interessant artikel?