Kosten energielabel

Kosten energielabel

Wilt u weten waar u qua kosten energielabel rekening mee moet houden? Dat begrijpen we. De kosten voor het aanvragen van een energielabel kunnen flink variëren van enkele tot zelfs honderden euro’s. Goed om te weten: een energielabel voor uw woning zelf kost niets. Wat u betaalt zijn kosten voor een erkend deskundige die uw aanvraag controleert. We vertellen u er graag meer over.

Waarom u voor een energielabel kosten betaalt

Wilt u weten wanneer en waarom u als woningeigenaar voor een energielabel kosten betaalt? Wij leggen u graag uit hoe dat zit. In 2015 kreeg elke woning een voorlopig energielabel zonder dat u daar iets voor betaalde. Bij verkoop of verhuur van een woning moet u dit voorlopige energielabel definitief maken. Een erkend deskundige checkt die aanvraag en het bewijs dat u aanlevert. Denk bij bewijs aan een foto van uw cv-ketel of de factuur van een installateur. Voor deze check vraagt de deskundige administratiekosten. Dat zijn de kosten die u voor een energielabel betaalt.

Wat mag een energielabel aanvragen kosten?

Wat mag een energielabel aanvragen kosten, vraagt u zich misschien af. We begrijpen dat u wilt weten waar u aan toe bent. Houd voor de aanvraag energielabel qua kosten rekening met een bedrag van enkele tot tientallen euro’s. Tijdens uw aanvraag mag u uit een lijst van erkend deskundigen zelf iemand kiezen die uw aanvraag controleert. 

De deskundigen bepalen zelf wat ze vragen voor het checken van de aanvragen. U kiest zelf en daarmee ook zelf wat het aanvragen van uw energielabel gaat kosten. Goed om te weten: de deskundige mag achteraf geen extra kosten aan u vragen.

Klantvraag: wat kost een energielabel voor een gebouw?

Een energielabel voor een gebouw kunt u laten opstellen door een energieadviseur die u daarvoor betaalt. Als u zich afvraagt: wat kost een energielabel voor een gebouw, dan kunt u zelf prijzen van energieadviseurs vergelijken. Dit werkt dus anders dan bij de kosten voor een energielabel van een huis. Voor meer informatie over de kosten voor de aanvraag van een energielabel voor een gebouw kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Meer over kosten energielabel woning

Wilt u meer weten over de kosten van een energielabel voor uw woning of over de aanvraag zelf? Op energielabel.nl vindt u veelgestelde vragen over het energielabel.

Onze aanbiedingen & acties

Bekijk welke aanbieding bij uw wensen past en stel direct uw energieproduct samen.

Meer weten over energie?

Interessant artikel?