Gas water licht kosten

Gas, water, licht: de kosten

Wilt u weten wat uw gas, water en licht gaan kosten? Wij helpen u graag de kosten voor gas, water en licht te berekenen en in te schatten. Door een aantal vragen over uw huishouden te stellen, maken we samen schatting van uw energiekosten. Ook laten we u de gemiddelde kosten voor water zien zodat u die mee kunt nemen in uw berekening.

Energiekosten berekenen

Bekijk onze energie-acties

Kosten gas, water, licht

Wat u straks kwijt bent aan kosten voor gas, water, licht hangt af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld: met hoeveel personen deelt u een huishouden? Een gezin met 3 pubers verbruikt nu eenmaal meer dan een eenpersoons huishouden. En dat geldt ook voor water.

We helpen u graag de kosten voor gas, water, licht te berekenen. Wel hebben we dan wat gegevens van u nodig. Daarmee kunnen we trouwens alleen helpen uw energiekosten in te schatten. Water verzorgen we namelijk niet. De kosten hiervoor betaalt u aan het waterbedrijf in uw regio. Wel kunnen we u laten zien wat een gemiddeld huishouden betaalt voor water en hoe uw waterleverancier de prijs opbouwt. Zo kunt u eenvoudig zelf gas, water en licht berekenen.

De kosten voor uw drinkwater

Om voor gas, water, licht de kosten te berekenen heeft u ook een inschatting van de kosten voor uw water nodig. De waterleverancier in uw regio verzorgt uw water en bepaalt ook de prijs die u hiervoor betaalt. De kosten hiervoor kunnen per regio verschillen en bestaan uit de volgende onderdelen:

 • Kosten voor uw verbruik per m3 water (1 m3= 1.000 liter)
 • Vaste kosten voor beheer en onderhoud van de waterleidingen
 • Belasting op leidingwater
 • 6% btw

Natuurlijk zijn de kosten voor water ook afhankelijk van het aantal personen in uw huishouden. Wilt u weten wat een voor u vergelijkbaar huishouden gemiddeld kwijt is aan kosten voor water? Bekijk het op website van het Nibud.

Gemiddelde kosten voor gas, water en licht per maand

De gemiddelde kosten voor gas, water en licht per maand kunt u inschatten door cijfers van het Nibud te gebruiken

Tip: zet eerst het gemiddelde gas-, stoom- en waterverbruik met de bijbehorende kosten op een rijtje en tel de bedragen vervolgens bij elkaar op. Zo berekent u binnen een paar minuten de gemiddelde kosten voor gas, water, licht per maand. Eenvoudig toch?

Kosten gas, water, licht bij een 1-persoons appartement

De kosten voor gas, water, licht zijn niet alleen afhankelijk van het aantal personen per huishouden en de prijzen per leverancier. De kosten verschillen ook per locatie. Wilt u de kosten voor gas, water en licht voor een 1-persoons appartement berekenen? Op de website van het Nibud vindt u de kosten voor gemiddeld gasverbruik in een flat. Ook kunt u zien wat het stroomverbruik en waterverbruik voor 1 persoon gemiddeld kost. Als u die drie getallen bij elkaar optelt, krijgt u een inschatting van de gemiddelde kosten. 

Gas, water en licht: kosten voor 2 personen

Vraagt u zich af: wat kost gas, water en licht in mijn situatie? Bent u bijvoorbeeld op zoek naar de kosten voor gas, water en licht voor 2 personen? Aan de hand van de cijfers van het Nibud kunt u zelf berekeningen maken van de gemiddelde kosten voor gas, water en licht.

Klantvraag: wat kost gas, water en licht bij Nuon?

Wij verzorgen geen water en kunnen u dus geen schatting geven als u wilt weten wat gas, water en licht bij Nuon kost. Aan de hand van een paar vragen kunnen we samen met u wel inschatten wat uw gas en stroom gemiddeld bij ons zou kosten. Dat doen we in 5 stappen:

 1. U vult u uw postcode en huisnummer in.
 2. Laat ons weten of u stroom, gas of beiden nodig heeft.
 3. Vul uw energieverbruik in of laat ons helpen uw verbruik in te schatten.
 4. Kiest u voor groene stroom?
 5. Kies de looptijd van uw contract.

Gas en stroom aanvragen is zo geregeld

Of u nu een nieuw energiecontract afsluit, overstapt van een andere energieleverancier of uw energiecontract verlengt: bij ons weet u zeker dat u goed zit. We zijn blij met u als klant en we zorgen ervoor dat u bij ons in goede handen bent. Dit mag u van ons verwachten:

 • U stelt uw energiecontract zelf samen, zo groen als u wilt.
 • We zijn er altijd, ook als er eens iets misgaat.
 • Hoe langer u blijft, hoe meer voordeel u van ons krijgt.

Gas en stroom aanvragen

Bekijk onze energie-acties

Binnen één generatie fossielvrij

Als klant van Nuon wordt u elke dag een beetje 'groener'. Daar hoeft u niets voor te doen. Wij werken hard aan duurzame oplossingen zodat we binnen één generatie 100% vrij van fossiele brandstof zijn.

Meer weten over energie?

Interessant artikel?