Oiltanking aan het woord

Oiltanking over de voordelen van Nuon

Oiltanking over de voordelen van Nuon

 • Risicobeperking door flexibele energie-inkoop
 • Tijdsbesparing door online energie-inkoop
 • Inspelen op energiemarkt ontwikkelingen door proactieve advisering

Klantcase Oiltanking logo

Risicobeperking op onvoorspelbare markt

"Nuon beseft dat je niet continu met de energiebehoefte bezig bent. Ze bellen me als er iets speelt dat belangrijk voor ons is. Om me achtergrondinformatie te geven of om me te adviseren om een bepaalde stap te zetten, of juist niet. Dat vind ik heel prettig."
Emiel Langenhuizen, Financial Controller bij Oiltanking Amsterdam

Over Oiltanking
Oiltanking is een van ’s werelds grootste partners op het gebied van onafhankelijke opslag voor minerale en chemische producten, gassen en droge bulk. Met 72 terminals in 22 landen bezit Oiltanking een totale opslagcapaciteit van meer dan 19 miljoen kubieke meter. In Nederland bevindt de grootste terminal zich in de Amsterdamse haven waar onder meer kerosine voor Schiphol ligt opgeslagen, evenals ruwe olie die van olieplatforms in de Noordzee wordt aangevoerd.

Financial Controller bij Oiltanking Amsterdam

Weinig tijd op een onvoorspelbare markt

Oiltanking begeeft zich op een markt die enorm onvoorspelbaar is. Het conflict tussen bijvoorbeeld Rusland en Oekraïne heeft meteen effect op de markt waarop het bedrijf zich begeeft. Voor Emiel Langenhuizen, financial controller bij Oiltanking Amsterdam, is het dan ook erg belangrijk om niet binnen een bepaalde bandbreedte elektriciteit en gas te moeten inkopen.

Als financial controller spendeert Langenhuizen dagelijks niet heel veel tijd aan de energiemarkt. Natuurlijk houdt hij het internationale nieuws in de gaten en houdt hij bij wat aan het eind van de dag de closing energieprijs is. Maar als er niks geks gebeurt, blijft het daarbij.

Bel mij

Heeft u vragen?

Bel 088 098 57 45 (bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur)


De oplossing van Nuon: Nuon SplitPrijs Online en proactief adviseren

Nuon biedt Oiltanking flexibiliteit met Nuon SplitPrijs Online. Daarmee kunnen ze zelf bepalen op welk moment en hoeveel ze inkopen, waardoor het inkooprisico beperkt wordt en ze optimaal profiteren van marktontwikkelingen.

Langenhuizen: "Het product past goed bij ons, omdat het ontzettend lastig is om van tevoren te voorspellen welke energiebehoefte we de komende maanden of jaren hebben. Er kan opeens iets in de internationale politiek veranderen dat gevolgen voor ons heeft. Maar dat wil niet zeggen dat dat dan volgend jaar ook nog geldt."

Nog een voordeel van Nuon SplitPrijs Online is dat Langenhuizen nu zelf energie kan inkopen en prijzen kan vastklikken: "Het gaat administratief sneller en makkelijker. Voorheen moest ik meerdere handelingen verrichten, inclusief printen, laten accorderen, inscannen en terugsturen. Nu gebeurt het eenvoudig via het online platform. Wat ook een voordeel is: ik kan accurater het budget stellen voor de komende jaren."


Oiltanking over de samenwerking met Nuon

Langenhuizen is erg tevreden over de proactieve rol van Nuon: "Nuon beseft dat je niet continu met de energiebehoefte bezig bent. Ze bellen me als er iets speelt dat belangrijk voor ons is. Om me achtergrondinformatie te geven of om me te adviseren om een bepaalde stap te zetten, of juist niet. 

Dat vind ik heel prettig. Nuon kan een goede vertaling geven van wat er gebeurt op de energiemarkt en wat dat voor ons bedrijf inhoudt."

Ambitie van Oiltanking: risico’s beperken

Langenhuizen: "Onze core business is niet zozeer om zo goedkoop mogelijk energie in te kopen. We zullen niet uit de markt geconcurreerd worden door een iets duurdere energie-inkoop. 

Onze ambitie met energie is wel om de risico’s zoveel mogelijk te beperken tegen een zo kostenefficiënt mogelijke inkoop. We willen dus wel profiteren van de bezuinigingsmogelijkheden die er op de markt zijn zodat we kosten kunnen terugdringen. Maar cruciaal blijft: risico’s zoveel mogelijk beperken."


Samen veranderen

De samenwerking met Nuon resulteert in:

 • Risicobeperking door flexibele energie-inkoop
 • Tijdsbesparing door online energie-inkoop
 • Inspelen op energiemarkt ontwikkelingen door proactieve advisering

Kerncijfers

 • Oppervlakte terminal: >55 hectare
 • Opslagcapaciteit: >1,6 miljoen m3
 • Gemiddeld elektriciteitsverbruik per jaar: 10 tot 12 miljoen kWh
 • Gemiddeld gasverbruik per jaar: 1 miljoen m3

Resultaten

 • Risicobeperking door flexibele energie-inkoop
 • Tijdsbesparing door online energie-inkoop
 • Inspelen op energiemarkt ontwik­kelingen door proactieve advisering

Met Nuon SplitPrijs kunt u:

 • Online uw energie-inkoop regelen
 • Profiteren van marktontwikke­lingen door gespreide inkoop
 • Rekenen op ondersteuning van onze energie-experts
Offerte aanvragen >