Business bibliotheek

Alles wat u wilt weten over het laden van elektrische auto’s

Elektrisch rijden is in opkomst. Maar hoe werkt het laden eigenlijk? Bekijk deze korte weetjes over het laden van elektrische auto's.

Laden is eenvoudig

Iedere bestuurder van een elektrische auto beschikt over een pas waarmee de laadbeurt betaald wordt. Het is dus een kwestie van inpluggen, de laadpas voor de paal houden en klaar. En wanneer de accu vol is, stopt de laadsessie automatisch.

Lees meer over onze gratis laadpas

Whitepaper In 4 stappen naar een duurzaam wagenpark

In 4 stappen naar een duurzaam wagenpark

Als bedrijf kijkt u vooral naar brandstof- en onderhoudskosten. Logisch dus dat u nadenkt over een duurzaam, volledig elektrisch, wagenpark. We helpen u in 4 stappen op weg.

Download de whitepaper

Laadprijzen zijn inzichtelijk

De prijs van een kilowattuur energie verschilt per laadpaal. Om inzicht en transparantie te creëren, heeft Nuon de Laadpalen app ontwikkeld. Dat is een app die alle publieke laadpunten én de bijbehorende prijzen met de Nuon laadpas laat zien. Ook kunt u zien of het laadpunt beschikbaar of juist bezet is. Bent u eigenaar van een bedrijfslaadpaal, dan kunt deze zichtbaar maken in de Nuon Laadpunten app zodat u makkelijker gevonden wordt door elektrisch rijders – waardoor u meer inkomsten heeft.

Laden kan snel, normaal, dynamisch, privé of bij bedrijven

Snelladen kan op steeds meer plekken langs de snelweg. Bij een snellaadstation kunt u laden met 50 kilowattuur (kWh) per uur. Maar snelladen is vaak niet nodig als u ’s nachts thuis aan de lader hangt. Dan is normaal laden voldoende. Dan kan op uw eigen oprit en ook nog eens stukken goedkoper. Normaal thuisladen kan met ongeveer 3,7 kWh per uur. Wie kiest voor dynamisch laden laadt zelfs sneller, want dan maakt u dankzij slimme software optimaal gebruik van de thuis beschikbare elektriciteit.

Verder kan er bij publieke oplaadpunten vanaf 11 kWh per uur tot maximaal 22 kWh per uur geladen worden. Bij bedrijven is dat vaak 22 kWh per uur. Laadpunten bij uw bedrijf dragen bij aan een duurzaam imago en zijn financieel aantrekkelijk.

Lees ook het artikel '4 redenen om te kiezen voor een elektrisch wagenpark'

Meer weten over laadpalen voor zakelijk gebruik?

We adviseren u graag. U kunt ons altijd bellen op werkdagen tussen 8.00 en 22.00 uur.

bel 088 363 79 91

Ik wil graag dat een adviseur mij belt

Inductieladen is in ontwikkeling

Bij inductieladen hoeft er geen stekker in de elektrische auto geplugd worden; de auto op een plaat of strip rijden is voldoende. De auto wordt herkend en opgeladen. De techniek die daarvoor nodig is, wordt op dit moment verder ontwikkeld. En wanneer u nu een laadpunt installeert, kan een upgrade naar een inductie-laadpunt in de toekomst gebruikmaken van de daarvoor aangelegde infrastructuur.

In 4 stappen naar een duurzaam wagenpark

In onze whitepaper leggen we aan u uit wat elektrisch rijden voor uw wagenparkbudget betekent, hoe u uw medewerkers enthousiast maakt voor een duurzaam wagenpark en welke stappen nodig zijn voor elektrisch rijden.

Download de whitepaper

Slimme laadoplossingen

Met elektrische laadpalen op uw eigen parkeerterrein zet uw bedrijf een extra stap richting duurzaamheid.

Interessant artikel?