Aan de knoppen

In de serie Aan de knoppen helpen wij u meer grip te krijgen op uw energieverbruik. Want hoe presteert u eigenlijk op energiegebied ten opzichte van uw branchegenoten? In elke aflevering duiken we in het energieverbruik van een specifieke branche.

Slim met energie in de horecabranche

Vuur onder de pannen, hitte in de oven, sfeerverlichting boven de tafel: geen restaurant kan zonder energie. Toch betaalt het ene restaurant veel meer aan energie dan het andere. We laten u zien welke energiekeuzes ondernemers in de horecabranche maken.

Energieduel horeca

Energieduel: Circl versus Sjuut

Chef-koks Rudolf Brand en Jean Thoma runnen allebei restaurants. Rudolf in Amsterdam en Jean in Zuid-Limburg. Welke chef wint het energieduel?

Duel horeca-ondernemers

Branchevergelijker horeca restaurants

Energie in de horecabranche

Hoeveel energie gebruikt een gemiddeld Nederlands restaurant? En hoe kopen collega-restauranthouders doorgaans hun energie in? In onze branchevergelijker voor restaurants krijgt u antwoord op deze vragen.

Branchevergelijker horeca

Slim met energie in de supermarktbranche

Als het om energie gaat zijn supermarkten de grootverbruikers onder de winkelbedrijven. Hierdoor kunnen besparingsmaatregelen al snel tot indrukwekkende resultaten leiden. We laten u zien hoe ondernemers in de supermarktbranche slim omgaan met hun energie.

Energieduel supermarkten

Energieduel: Attent versus Jumbo

Hans van den Bosch en Marco Joosten runnen allebei een supermarkt. Hans een kleintje in het westen, Marco een grote vestiging in het oosten van het land. Welke energiekeuzes maken ze en waarom?

Duel supermarktondernemers

Branchevergelijker supermarkten

Energie in de supermarktbranche

In deze branchevergelijker laten we zien hoe het energieverbruik van supermarkten eruit ziet en hoe u in deze branche slim kunt omgaan met energie.

Branchevergelijker supermarkten

Inspiratie voor andere branches

EvoSwitch bespaart door innovatie en slimme energie-inkoop

EvoSwitch bespaart door innovatie en slimme energie-inkoop

Datacenter aan het woord

Volkshuisvesting Arnhem bespaart tijd en kosten met slimme meters

Volkshuisvesting Arnhem bespaart tijd en kosten met slimme meters

Woningcorporatie aan het woord

Slim inkopen in de glastuinbouw

Slim inkopen en zelf handelen in energie in de glastuinbouw

Energie voor de glastuinbouw