Slim met energie

In de serie 'Aan de knoppen' helpen wij u meer grip te krijgen op uw energieverbruik. En geven we u voorbeelden hoe u uw bedrijfsvoering kunt verduurzamen. Want hoe presteert u eigenlijk op energiegebied ten opzichte van uw branchegenoten?

In de glastuinbouw

Hoe koopt de Nederlandse tuinder zijn energie in en waar kan hij nog besparen? We laten u zien dat er grote verschillen zijn in het verbruik van energie in de glastuinbouw.

Energieduel glastuinbouw

Energieduel: Westlandpeppers versus Boekestijn Eggplants

Maak kennis met Dolf en Peter Boekestijn. Twee telers in het Westland met dezelfde achternaam (géén familie!) die beiden actief werken aan het verduurzamen van hun bedrijf. Welke tuinder wint het energieduel?

Bekijk het energieduel tussen twee tuinders

Branchevergelijker voor de glastuinbouw

Energie in de glastuinbouw

Er zijn grote verschillen in energieverbruik tussen tuinders onderling. Hoeveel verbruiken ze gemiddeld? En hoe kopen ze hun energie in? In onze branchevergelijker voor de glastuinbouw krijgt u antwoord op deze vragen.

Download de branchevergelijker voor de glastuinbouw

In de horecabranche

Vuur onder de pannen, hitte in de oven, sfeerverlichting boven de tafel: geen restaurant kan zonder energie. Toch betaalt het ene restaurant veel meer aan energie dan het andere. We laten u zien welke energiekeuzes ondernemers in de horecabranche maken.

Energieduel horeca

Energieduel: Circl versus Sjuut

Chef-kok Rudolf Brand runt twee openbare horecavoorzieningen op de Amsterdamse Zuidas. Chef-kok Jean Thoma heeft de leiding over Aan Sjuuteeänjd (Sjuut) in Zuid-Limburg. Welke chef wint het energieduel?

Bekijk het energieduel tussen twee horeca-ondernemers

Branchevergelijker horeca restaurants

Energie in de horecabranche

Hoeveel energie gebruikt een gemiddeld Nederlands restaurant? En hoe kopen collega-restauranthouders doorgaans hun energie in? In onze branchevergelijker voor restaurants krijgt u antwoord op deze vragen.

Download de branchevergelijker voor de horeca

In de supermarktbranche

Als het om energie gaat zijn supermarkten de grootverbruikers onder de winkelbedrijven. Hierdoor kunnen besparingsmaatregelen al snel tot indrukwekkende resultaten leiden. We laten u zien hoe ondernemers in de supermarktbranche slim omgaan met hun energie.

Energieduel supermarkten

Energieduel: Attent versus Jumbo

Hans van den Bosch en Marco Joosten runnen allebei een supermarkt. Hans een kleintje in het westen, Marco een grote vestiging in het oosten van het land. Welke energiekeuzes maken ze en waarom?

Bekijk het energieduel tussen twee supermarktondernemers

Branchevergelijker supermarkten

Energie in de supermarktbranche

In deze branchevergelijker laten we zien hoe het energieverbruik van supermarkten eruit ziet en hoe u in deze branche slim kunt omgaan met energie.

Download de branchevergelijker voor supermarkten