Energieprijzen vergelijken

Energieprijzen vergelijken

Energieprijzen vergelijken

  • Bekijk de 7 handige tips
  • Ontdek welk energieproduct bij u past
  • Bekijk de prijskwaliteit score van Nuon en andere leveranciers

Energieprijzen vergelijken: bekijk de 7 tips

Energieprijzen vergelijken is soms lastig. Wij vinden het belangrijk dat u grip en inzicht heeft, daarom geven we u een aantal handige tips om energieprijzen te vergelijken. Zo weet u waar u op kunt letten om een goede vergelijking te maken.

1. Vergelijk energieprijzen op basis van uw verbruik   

Let dus goed op hoeveel u per maand gaat betalen. Bekijk hoe we de energiekosten berekenen. Verbruikt u 's avonds of juist overdag meer stroom? Dan is het goed om bij het vergelijken van energieprijzen te kijken naar het enkeltarief, daltarief en normaaltarief

2.  Bekijk of de energieprijzen all-in zijn
Een energieprijs is opgebouwd uit 3 onderdelen: levering, netbeheer en overheidsheffingen en btw. Zijn alle kosten meegenomen in de prijs die u gaat betalen? Zoals de regiotoeslag gas en netbeheerkosten? En is de prijs inclusief of exclusief btw? Lees meer informatie over de opbouw van de energieprijs.

3. Energie vast of variabel?
Bij energie met een vaste prijs zet u de variabele leveringskosten van energie vast. Inclusief de vaste leveringskosten voor energielevering. De kosten voor overheidsheffingen, btw en netbeheer kunt u niet vastzetten. Bij energie van Nuon met variabele prijzen variëren de variabele leveringskosten. Onze Nuon variabele leveringskosten van stroom berekenen we per kWh en onze variabele tarieven van gas berekenen we per m3. Deze variabele energieprijzen per kWh of m3 kunnen 2 keer per jaar veranderen.

4.  Let op de looptijd van uw contract  
Bij het vergelijken van energieprijzen is het goed om te letten op de looptijd van het contract. Vaak moet u een meerjarig contract ondertekenen om korting te krijgen. U bent dan voor lange tijd aan deze leverancier gebonden. Wilt u op elk moment uw energiecontract kunnen opzeggen? Dan is het goed een contract te kiezen voor onbepaalde tijd.

5. Moet u een overstapboete betalen?
Vergelijk niet alleen op de energieprijs. Een voordelige energieprijs lijkt vaak gunstig, maar hoe lang loopt nog uw huidige contract? Wanneer u uw contract eerder opzegt bij uw huidige energieleverancier moet u een overstapboete betalen. Of wanneer u het contract eerder opzegt bij uw nieuwe energieleverancier.

6. Krijgt u écht iets cadeau?
Wanneer u een cadeau wordt aangeboden let u dan ook goed op de energieprijs. De kosten voor het cadeau zijn vaak verrekend met een hogere energieprijs. U krijgt dan geen gratis cadeau, maar u betaalt hiervoor door middel van een hogere energieprijs.

7. Zijn de voorwaarden duidelijk?
Weet u waar u aan toe bent als u een nieuw contract afsluit? Andere leveranciers kunnen hoge servicekosten in rekening brengen. Bijvoorbeeld voor het gebruik van acceptgiro. Hoeveel tijd krijgt u voor het betalen van de energienota? En wat gebeurt er als u een keer te laat betaalt? Informeert u ook naar de opzegvoorwaarden bij het energieprijzen vergelijken.

Energieprijzen vergelijken voor klanten van Nuon

In Mijn Nuon vindt u veel informatie over uw huidige energiecontract. U kunt zien welke energieproducten u heeft en welke energieprijs u betaalt. Twijfelt u of uw energiecontract nog bij u past? Doe dan de ContractCheck. U krijgt online advies over het energiecontract dat het beste past bij uw wensen. 

Vergelijken met uw jaarafrekening? 
De prijzen op uw jaarafrekening zijn exclusief btw. De btw wordt namelijk apart berekend op uw jaarafrekening. Wanneer u uw prijzen gaat vergelijken is het dus goed om hier rekening mee te houden.

Prijskwaliteit score Nuon

Gaslicht.com vergelijkt objectief alle energieleveranciers. Met energieprijzen vergelijken kunt u letten op de prijskwaliteit score van energieleveranciers. De totale prijskwaliteitscore van Nuon is 8,2. Bekijk hoe andere energieleveranciers scoren.

Nuon

8,2

Greenchoice

8,3

Eneco

7,2

Essent

7

Bron: Gaslicht.com, maart 2015

Logo Gaslicht.com

Klanten over Nuon:

Kim Scheper " De overstap naar Nuon is vlekkeloos verlopen, een maand nadat ik klant ben geworden ben ik door de klantenservice gebeld over de ervaring van de overstap. Echt Super!"

Bron: Gaslicht.com, februari 2015

Logo Gaslicht.com

Colorbox Image Home

Welke energie past bij mij?

Ontdek in 1 minuut welk energieproduct het beste bij u past. U krijgt direct uw geschatte maandbedrag te zien.

Doe de check

Energie vergelijken

Vergelijk de verschillende energieproducten van Nuon. Voor u hebben we onze meest verkochte producten op een rij gezet. Kies het product dat bij u past.

Meer informatie