Isolatie: bespaar energie door uw huis te isoleren

isolatie

Al nagedacht over isolatie?

Start isoleren, start besparen

  • Direct meer wooncomfort
  • Besparen op uw energierekening
  • Verhoging op woningwaarde
Spouwmuurisolatie loont

Geniet u van een comfortabel huis en lagere energierekening

Is het niet fijn om te ontdekken dat er meer geld in uw huis verstopt zit? Om ervan te profiteren hoeft u maar één ding te doen: uw huis isoleren. Er zit meer geld verstopt in uw woning dan u mogelijk denkt. Met isolatie geniet u van een comfortabel huis en heeft u een lagere energierekening. Door te isoleren bespaart u tot 30% op uw gasrekening (bron: Milieu Centraal). Een goed geïsoleerd huis in de winter kan u dus veel besparen. En in de zomer geniet u van een koele woning. Isolatie is al mogelijk vanaf slechts € 750,-.

Spouwmuurisolatie

Is uw woning in 1988 gebouwd of eerder? Dan is er bij de bouw geen of slechts matige gevelisolatie aangebracht. Spouwmuurisolatie is dan voor u een interessante optie. De kosten zijn vaak lager dan wordt gedacht en de besparingen fors. Net als de verbetering van het comfort in uw woning. Vocht en tocht verdwijnen. Spouwmuurisolatie wordt van buitenaf aangebracht. U merkt daardoor bijna niets van de werkzaamheden. In de voegen worden gaatjes gemaakt niet groter dan een munt van 1 euro. In de muur wordt glaswol gespoten en de gaatjes worden weer dichtgemaakt. Binnen een dag is het klaar en heeft u er geen omkijken meer naar. En de comfortverbetering en energiebesparing merkt u snel daarna.

Spouwmuurisolatie

 

Soorten isolatie

Door het ontbreken of door slechte isolatie gaat er veel kostbare warmte verloren via de muren, het dak of de vloer van de woning. Hierdoor zijn uw stookkosten onnodig hoog. 

Bekijk hoe u kunt isoleren:

De voordelen van isolatie:

  • Binnen een dag klaar
  • Geen verbouwing nodig
  • U krijgt 10 jaar garantie
  • Bespaar gemiddeld € 400,- per jaar

Vooroordelen over isolatie

Er bestaan een aantal vooroordelen over isolatie. Een daarvan is dat het vochtproblemen oplevert in huis. Vochtproblemen komen niet door het goede isoleren, maar door het slechte ventileren van de woning. Een raam open zetten of ventilatiemogelijkheden aanbrengen kan dit ‘probleem’ eenvoudig verhelpen, de adviseur kan u hier alles over vertellen.

Ventilatie en isolatie

Goede ventilatie is in een geïsoleerd huis heel belangrijk. De adviseur vertelt u hier alles over en beantwoord al uw vragen.

Isolatie advies aanvragen

 

Subsidie of Slim investeren

Sommige gemeentes of provincies hebben een subsidieregeling voor isolatie. Maar ook Het Nationaal Fonds Energiebesparing helpt u om te investeren in maatregelen om uw woning energiezuiniger te maken. 

Meer informatie over subsidie en Energiebespaarlening
 
 

Feenstra

Nuon werkt samen met Feenstra

Feenstra is sinds 2001 onderdeel van Nuon. Feenstra verzorgt de adviesafspraken, installatie en service voor zonnepanelen, cv-ketels, cv-ketelonderhoud, isolatie, ventilatie en huisbeveiliging.

Lees meer over deze samenwerking