Subsidie zonnepanelen

Subsidie zonnepanelen

Profiteer van subsidie voor zonnepanelen

in uw woonplaats of provincie

Subsidie voor zonnepanelen aanvragen

Wilt u profiteren van subsidie voor zonnepanelen? En wilt u subsidie voor zonnepanelen aanvragen? Lees meer informatie en bekijk de mogelijkheden voor u.

Subsidie voor zonnepanelen in uw woonplaats of provincie

Het kan zijn dat er in uw woonplaats of provincie subsidie wordt gegeven voor de aanschaf van zonnepanelen (of andere energiebesparende maatregelen). Wilt u weten of u ook recht heeft op zonnepanelen subsidie? Of een aanvraag voor subsidie op zonnepanelen opsturen? Kijk dan op de Energiesubsidiewijzer.

Geen subisidie voor zonnepanelen? Geen zorgen!

Kunt u geen gebruik maken van subsidie voor zonnepanelen? Geen zorgen! Het kopen van zonnepanelen wordt voor u steeds voordeliger. Daarnaast krijgt u als energieklant altijd € 100,- korting bij aanschaf van zonnepanelen via Nuon. Zonder subsidie blijven de opbrengst en het rendement van zonnepanelen voor u dus gunstig. Ook de onafhankelijke stichting Milieu Centraal geeft aan: “ook zonder subsidie zijn zonnepanelen 'voordelig".

Heeft u zonnepanelen gekocht? Dan kunt u ook de btw van zonnepanelen terug vragen van de Belastingdienst. Dit levert u in veel gevallen evenveel of zelfs meer voordeel op dan subsidie voor zonnepanelen!

Voordelig investeren met zonnepanelen

De aanschaf van zonnepanelen kan een behoorlijke hap uit uw budget zijn. Om investeren in duurzame energie eenvoudiger te maken is door de overheid en het bedrijfsleven een speciaal fonds opgericht: het Nationaal Fonds Energiebesparing. U kunt met dit fonds gebruik maken van de Energiebespaarlening. Dankzij de lening hoeft u de kosten voor energie besparen niet in één keer op te brengen. U betaalt per maand een bedrag. U verdeelt zo de kosten over meerdere jaren.

Goed om te weten:

  • U kunt maximaal 75% van het totaalbedrag van de lening gebruiken voor het financieren van zonnepanelen. Het resterende bedrag kunt u dus gebruiken voor andere energiebesparende maatregelen.
  • U kunt minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- lenen.
  • U betaalt een rente die tijdens de hele looptijd van de lening vast staat.

Voor meer informatie gaat u naar www.ikinvesteerslim.nl.

Andere financieringsmogelijkheden voor zonnepanelen

Biedt de Energiebespaarlening voor u niet de gewenste oplossing? Er zijn nog andere mogelijkheden om de aanschaf van zonnepanelen te financieren:
  • Huren van zonnepanelen. Met huurpanelen wordt alles voor u geregeld. Zonder zelf te investeren hoeft u zich niet druk te maken over het aanschaf, het onderhoud of verzekering van de panelen. Lees meer over zonnepanelen huren.
  • Mogelijk kunt u bij de aankoop van een nieuw huis aanvullend lenen binnen uw hypotheek. De rentelasten zijn dan waarschijnlijk aftrekbaar. Ook bij een bestaand huis is een verhoging van de hypotheek vaak mogelijk. Vraag meer informatie bij uw financieel adviseur of hypotheekverstrekker.
  • Sommige banken hebben een speciale lening beschikbaar voor duurzame investeringen. GreenLoans van de ABN AMRO is hier een voorbeeld van. 

Heb ik een vergunning nodig?

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen. Als uw huis een monument is, heeft u waarschijnlijk wel een vergunning nodig. Als u twijfelt, kunt u het beste informeren bij uw gemeente. Zie ook de brochure van Rijksoverheid (pdf, 318 kB)

Zonnepanelen Check

Ontdek binnen 2 minuten hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. U krijgt een schatting van het aantal zonnepanelen die er op uw dak passen, de benodigde investering en het rendement. Altijd € 100,- korting op zonnepanelen van Feenstra voor Nuon-energieklanten.

Doe de check

Zonnepanelen Check en een vrijblijvende offerte

Met de Zonnepanelen Check weet u binnen 2 minuten hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Dat kan. Na het invullen van enkele aanvullende gegevens belt een adviseur van Feenstra u op. Hij maakt met u een afspraak voor een telefonisch adviesgesprek. Tijdens dit adviesgesprek zal hij een vrijblijvende offerte voor u opstellen. 

Ik wil advies en een vrijblijvende offerte