Omvormer zonnepanelen

Omvormer zonnepanelen

De omvormer

zet uw opgewekte stroom om in stroom voor thuis

De omvormer van zonnepanelen

Wanneer u stroom gaat opwekken met zonnepanelen is de omvormer onmisbaar. De omvormer zorgt er namelijk voor dat de stroom die is opgewekt van uw zonnepanelen wordt omgezet in stroom die u in huis kunt gebruiken.

Zonnepanelen omvormer, wat is het?

De omvormer is een belangrijk onderdeel bij het opwekken van stroom met zonnepanelen. De opgewekte stroom of spanning die zonnepanelen leveren is in veel gevallen niet direct geschikt voor gebruik in huis. Zonnepanelen leveren namelijk gelijkstroom en niet de wisselstroom die normale elektrische apparaten gebruiken. U heeft daarom altijd een omvormer nodig die de gelijkspanning omvormt naar wisselspanning.

Om de opgewekte stroom goed om te vormen moet de omvormer goed zijn afgestemd op het totale vermogen van de zonnepanelen. Om die reden is het meestal niet mogelijk om uw zonnepanelen op een later tijdstip uit te breiden zonder een nieuwe omvormer te kopen. Het totale piekvermogen van de zonnepanelen wordt al snel te groot voor de bestaande omvormer.

De plaats van de omvormer

U kunt de omvormer het beste plaatsen op een plek die niet al te stoffig is en waar hij zijn warmte goed kwijt kan. Een krappe, niet geventileerde meterkast is daarom geen goede plek, maar een koele garage bijvoorbeeld wel. Vaak wordt de omvormer op zolder gehangen, omdat dan de afstand tussen zonnepanelen en omvormer zo kort mogelijk is. Het energieverlies dat kan ontstaan door de kabels is dan zo klein mogelijk.

Moderne omvormers werken heel stil, maar maken altijd wel een beetje geluid. Met name midden op de dag, als de zon het hoogst staat. Het geluid van de omvormer kan hinderlijk zijn in een woon- of werkkamer. Wij raden u daarom aan om een plek te vinden die u niet dagelijks gebruikt.

Zonnepanelen Check

Ontdek binnen 2 minuten hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. U krijgt een schatting van het aantal zonnepanelen die er op uw dak passen, de benodigde investering en het rendement. Altijd € 100,- korting op zonnepanelen van Feenstra voor Nuon-energieklanten.

Doe de check

Zonnepanelen Check en een vrijblijvende offerte

Met de Zonnepanelen Check weet u binnen 2 minuten hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Dat kan. Na het invullen van enkele aanvullende gegevens belt een adviseur van Feenstra u op. Hij maakt met u een afspraak voor een telefonisch adviesgesprek. Tijdens dit adviesgesprek zal hij een vrijblijvende offerte voor u opstellen. 

Ik wil advies en een vrijblijvende offerte