Uw toekomst in goede handen

Toekomst in goede handen

U wilt een schonere wereld en daarom is het belangrijk dat uw energie duurzaam is. Wij investeren in de productie van duurzame energie en zorgen voor innovatieve verbeteringen.

Wij noemen ons Prinses Alexia Windpark graag het windlaboratorium van Nederland. Hier testen we hoe windenergie opwekken beter kan. Waarom produceren 2 dezelfde windmolens bijvoorbeeld niet evenveel stroom, ook al staan ze naast elkaar? Door dit soort onderzoeken produceren we meer stroom tegen een lagere kostprijs en met minder overlast voor mens, dier en natuur.

Superbatterij voor de opslag van windenergie

Maar wat als het niet waait? Samen met de TU Delft onderzoeken wij of onze energiecentrale als superbatterij voor de opslag van windenergie kan zorgen. Waait het hard en hebben we stroom te veel, dan slaan we het op, hebben we meer stroom nodig dan halen we het uit de batterij. Zo zorgen we er straks voor dat u altijd groene stroom heeft.

Ruimte in Europa

Om meer te kunnen bereiken kijken we ook naar het buitenland. Daar is meer plek voor grote windparken dan in Nederland. We maken deel uit van het Zweedse Vattenfall en samen hebben we de ambitie om in Europa 400 tot 600 megawatt (MW) per jaar te groeien en 4.000 MW te beheren in 2020. Daarna willen we verder groeien naar 7.000 MW in 2025. 

Nu is de capaciteit van het door ons beheerde windvermogen 2.250 MW. Vattenfall/Nuon gaat hiervoor 5 miljard euro in de ontwikkeling van duurzame energie investeren tot 2020. Vattenfall heeft net een bod uitgebracht op de twee kavels in de Borssele tender voor wind op zee. Rond de zomer zal de uitkomst van de tender bekend zijn. U kunt meer over de duurzame toekomstplannen lezen op de Vattenfall website (in het Engels).

We kunnen meer bereiken door samen te werken en kennis en middelen te bundelen. Wij gaan zo zelfs verder dan de doelstellingen van de klimaattop.

Een warm huis zonder aardgas

In 2050 verwarmen we onze huizen niet meer met aardgas. Wij zien stadswarmte als goed alternatief in steden. Uw wijk wordt dan verwarmd met restwarmte die vrijkomt in bijvoorbeeld een afvalenergiecentrale in de omgeving. We investeren in de aanleg en uitbreiding van warmtenetwerken die deze warmte transporteren, zoals Noorderwarmte. We kunnen aan die netwerken nieuwe duurzame bronnen toevoegen zoals biomassacentrales en zonnecollectoren.

Door op alle terreinen actief te zijn willen we het maximale bereiken in duurzaamheid. Zodat uw toekomst bij ons in goede handen is.

Duurzame energie

Nuon Groen uit Nederland

Met Nuon Groen uit Nederland krijgt u stroom opgewekt uit de natuurlijke bronnen wind en water. De stroom wordt 100% vrij van CO2-uitstoot opgewekt.

Meer over Duurzame stroom
Zonnepanelen

Waarom windmolens naar prinsessen heten

Het op één na grootste windpark van Nederland, onderdeel van Nuon Wind, werd naar prinses Alexia genoemd. Waarom eigenlijk?

Naar Waarom windmolens naar prinsessen heten

Al 35 jaar windenergie

Al 35 jaar duurzaam met windenergie

35 jaar geleden bouwden we onze eerste windmolen. En het eerste windpark op zee in Nederland was ook van ons.

Naar Al 35 jaar duurzaam met windenergie
Steeds duurzamer voor u

Steeds duurzamer voor u

We zijn een van de grootste producenten van windenergie in Nederland. En we bouwen verder.

Naar Steeds duurzamer voor u