Steeds duurzamer voor u

Steeds duurzamer voor u

Hoe zorgen we dat energie steeds duurzamer wordt? Door zelf windenergie te produceren in Nederland. Want alleen zo maken we Nederland duurzamer, nu en in de toekomst.

Wij leveren veel windenergie, 19,8 % van alle windenergie in Nederland wordt door Nuon en haar partners opgewekt. En we gaan meer windenergie opwekken en blijven voorop lopen.

Windparken in ontwikkeling

We gaan meer windenergie opwekken door nieuwe windmolens te bouwen. Altijd in overleg met anderen. Windenergie voor elkaar, met elkaar. Daar zorgen we voor.

Gelukkig is Nederland heel geschikt voor windenergie. Het waait vaak, het land is vlak en de kustlijn is lang. Maar Nederland is ook dichtbevolkt en dichtbebouwd. Dat maakt het niet eenvoudig om plekken te vinden met voldoende wind waar windmolens geen overlast veroorzaken voor mens, dier en natuur. Het duurt vaak lang voordat al het onderzoek gedaan is en de vergunningen rond zijn. Dit vraagt geld, kennis, vakmanschap en geduld.

Wij luisteren graag naar de omwonenden en zorgen dat zij betrokken zijn bij de plannen. Zo nemen we de buren bijvoorbeeld mee op geluidssafari om zelf te ervaren hoeveel geluid een windmolen maakt. Soms delen ze ook in de opbrengst.

Andere oplossingen voor meer duurzame energie

We werken aan een schonere wereld. Voor uzelf en uw gezin. En dat doen we niet alleen met windenergie. We werken dagelijks aan oplossingen om duurzame energie op te wekken en te leveren, zoals zonne-energie. Op het dak van de Amsterdam ArenA liggen bijvoorbeeld 4.200 zonnepanelen waaraan wij meegewerkt hebben.

Onze kolencentrale en gascentrales zijn nu nog open omdat duurzame energie nog niet genoeg stroom oplevert. Onze gascentrales kunnen bovendien snel stroom leveren als de wind niet waait of de zon niet schijnt. Meer weten? Kijk dan op duurzame energie.

CO2 besparen met stadswarmte

Om minder gas te gebruiken veranderen we restwarmte van onze gascentrales en van afvalenergiecentrales in warmte voor woningen en bedrijven. Ook zetten we onze gascentrales efficiënter in dankzij warmteopslag

In 2015 is er bijna 195.000 ton minder CO2-uitstoot de lucht in gegaan dankzij onze klanten met stadswarmte. Dat is te vergelijken met het effect van zo’n 460 voetbalvelden vol zonnepanelen. Heeft u stadswarmte? Bekijk dan hoeveel CO2 u in uw huis heeft bespaard. Zo milieuvriendelijk is stadswarmte.

Zelf aan de slag

Zo maken we energie duurzamer. Wilt u zelf concreet met duurzaamheid aan de slag? Dat begrijpen we. U kunt bijvoorbeeld zonnepanelen bij ons kopen en uw elektrische auto opladen bij onze laadpalen.

Duurzame energie

Nuon Groen uit Nederland

Met Nuon Groen uit Nederland krijgt u stroom opgewekt uit de natuurlijke bronnen wind en water. De stroom wordt 100% vrij van CO2-uitstoot opgewekt.

Meer over Duurzame stroom
besparing duurzame energie

Windparken in Nederland

De online kaart windparken laat precies zien waar wij stroom opwekken uit wind. Hoeveel stroom wordt er opgewekt als het heel hard waait? Bekijk alle actuele feiten en cijfers over onze windparken.

Naar de online kaart met onze windparken

Windparken in ontwikkeling

  • Wieringermeer, in samenwerking met huidige vennoten Windcollectief Wieringermeer en ECN
  • Slufterdam II, in samenwerking met Eneco
  • Moerdijk
  • Middelharnis, in samenwerking met Windgroep Goeree-Overflakkee
  • Hiddum Houw II, in samenwerking met Hiddum Houw BV en Windpark A7 BV

Al 35 jaar windenergie

Al 35 jaar duurzaam met windenergie

35 jaar geleden bouwden we onze eerste windmolen. En het eerste windpark op zee in Nederland was ook van ons.

Naar Al 35 jaar duurzaam met windenergie
Toekomst in goede handen

Uw toekomst in goede handen

Meer windenergie door innovatie. In Nederland en Europa. Dat is onze ambitie.

Naar Uw toekomst in goede handen