Een bespaardoel instellen op de App

Wat is een bespaardoel en wat kan ik ermee?

U kunt een doel instellen voor het verbruik dat u dit jaar wilt besparen ten opzichte van vorig jaar. Dit bespaardoel kunt u in de Mijn Nuon App invoeren.

Totale bespaardoel

U stelt het bespaardoel in per product, stroom of gas. Dit doel wordt uitgedrukt als een percentage van uw verbruik van vorig jaar. Bent u een nieuwe klant dan wordt het bespaardoel berekend op basis van het gemiddelde verbruik. Het totale bespaardoel is een optelsom van alle verbruikskosten van alle producten samen.

Verwachte bespaardoel

In de Mijn Nuon App ziet u of u dit doel aan het einde van het jaar zal halen. De verwachte besparing geeft de besparing weer die u op 31 december dit jaar zal halen. Telkens als u de meterstanden heeft ingevoerd ziet u of u dit doel aan het einde van het jaar zal halen. Heeft u een slimme meter dan gaat dit automatisch. 

Instellen van het bespaardoel

Uw bespaardoel start vanaf de ingestelde datum en loopt tot het einde van het jaar. Door het instellen van een push notificatie krijgt u wekelijks of maandelijks een herinnering. Per product kunt u de gewenste besparing in euro’s of per verbruik (kWh, m3 en Gj) instellen.

Verschil jaarafrekening en App

In de Mijn Nuon App wordt standaard een kalenderjaar weergegeven. De jaarafrekening is gebaseerd op een verbruiksjaar. Dit loopt bijna nooit van 1 januari tot 31 december. Onder "Bespaardoel bewerken" kunt u de datum voor het bespaardoel gelijkstellen met de startdatum van uw verbruiksjaar. Dit ziet u op uw jaarafrekening. Hierdoor kunt u het verbruik van uw jaarafrekening gemakkelijk vergelijken met het bespaardoel in uw App.

Uw energiezaken onder controle

Download nu de gratis Mijn Nuon App

Is uw vraag niet beantwoord?