Nuon wordt Vattenfall

We nemen de naam aan van ons Zweedse moederbedrijf. Uw contract, onze service én onze mensen blijven hetzelfde.

Samen zijn we meer

We nemen de naam Vattenfall aan, omdat we onder één naam meer kunnen bereiken. Klimaatverandering heeft onze volle aandacht. Daarom werken we al jaren actief aan betaalbare energie opgewekt uit schone bronnen. Onder één naam kunnen we hier nog grotere stappen in zetten. Dit zien wij nu ook al in de praktijk. Als één Vattenfall bouwen we voor de kust van Zuid-Holland bijvoorbeeld het allereerste subsidieloze windpark ter wereld.

Uw contract en onze service blijven hetzelfde

Het contract dat u met ons heeft en alle voorwaarden blijven hetzelfde. U ontvangt van ons gewoon uw elektriciteit, gas en warmte en u kunt blijven vertrouwen op onze dienstverlening. Zoals onze 6 services.

Bestaande kortingen voor vaste klanten waaronder Nuon Blijven Loont en de punten van Nuon Exclusief behoudt u natuurlijk.

De 6 services van Nuon Vattenfall

 • Elk jaar voordeel als vaste klant
  we belonen dat je blijft
 • Met het seintje een heldere jaarafrekening
  zonder verrassingen
 • Steeds meer groene energie
  uit zon, wind en water
 • Altijd inzicht
  in je persoonlijk verbruik
 • Stap voor stap besparen
  en duurzamer worden
 • Zelf aan het stuur van je betalingen
  wat en wanneer je betaalt kies je zelf

Lees meer over de 6 services

De 6 services van Nuon Vattenfall

De belangrijkste vragen over de naamswijziging op een rij

Wie en wat is Vattenfall?

Vattenfall is sinds 10 jaar ons Zweedse moederbedrijf en bestaat al meer dan 100 jaar. Nuon is de grootste energieleverancier van Nederland, Vattenfall de grootste in Noordwest-Europa. Als Vattenfall leveren we energie aan zo’n 7 miljoen klanten.

Vattenfall is Zweeds voor waterval. In Zweden wordt de meeste stroom opgewekt uit waterkracht en daarom is het een toepasselijke naam. Onze ambitie is om binnen één generatie te kunnen leven zonder fossiele brandstoffen. Dat betekent onder andere dat we dan alleen nog maar energie leveren uit schone bronnen die nooit opraken. Denk aan zon, wind en water. Daar werken we aan in Zweden, Duitsland, Nederland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Finland en Frankrijk.

Waarom verdwijnt de naam Nuon?

Wij geloven dat we onder één naam meer kunnen bereiken. We werken al jaren actief aan schone en betaalbare energie, want klimaatverandering heeft onze volle aandacht. Door onder één naam verder te gaan kunnen we grotere slagen maken. Dit zien wij nu ook al in de praktijk. Als één Vattenfall bouwen we voor de kust van Zuid-Holland bijvoorbeeld het allereerste subsidieloze windpark ter wereld.

Natuurlijk is het ook voor ons wennen dat de naam Nuon verdwijnt, maar onze service en mensen veranderen niet. We gaan er alles aan doen u net zo thuis te laten voelen bij Vattenfall. Samen gaan we op weg naar een duurzame toekomst.

Gaat Nuon als Nederlands bedrijf over in buitenlandse handen?

Vattenfall is al 10 jaar ons moederbedrijf. We veranderen alleen nu ook onze naam geleidelijk in Vattenfall. Vattenfall is een Zweeds staatsbedrijf met een duurzame ambitie: binnen één generatie fossielvrij leven. Dat wij onderdeel zijn van een Zweeds bedrijf betekent niet dat we minder investeren in Nederland. Integendeel! Vattenfall heeft de afgelopen jaren al veel geïnvesteerd in het opwekken van schone energie in Nederland en de komende jaren investeren we nog veel meer in lokale duurzame energie.

Verandert er iets voor mij als klant?

Nee, voor u persoonlijk verandert er niets. Onze mensen én onze service blijven hetzelfde. Er komt nog steeds dezelfde stroom uit uw stopcontact, u ontvangt hetzelfde gas en dezelfde warmte. Uw contract, tarieven en voorwaarden blijven gelijk. Ook houdt u de spaarpunten van Nuon Exclusief en uw Nuon Blijven Loont-korting.

Wordt mijn energie duurder?

Nee, uw contract, tarieven en voorwaarden blijven gelijk. Hoe de energietarieven zich de komende jaren ontwikkelen is afhankelijk van marktontwikkelingen en belastingen, dat heeft niets te maken met de naamswijziging van Nuon naar Vattenfall.

Natuurlijk kost het geld om over te gaan op een nieuwe naam. Maar u kunt er op rekenen dat we op onze uitgaven letten. Logo’s op windmolens en de kleding van onze monteurs vervangen we bijvoorbeeld pas als ze zelf ook aan vervanging toe zijn. Ook daarin zijn we duurzaam. Uiteindelijk is één merknaam goedkoper dan twee merken.

Hoe duurzaam is Vattenfall?

In Zweden is alle energie al schoon en duurzaam. Het is de ambitie van Vattenfall om fossielvrij leven, ook buiten Zweden, mogelijk te maken. Dat betekent dat we in Nederland grote stappen zetten op het gebied van zonne-energie, windenergie en het opwekken van stroom uit waterkracht. Een paar voorbeelden: zonneparken, het allereerste subsidieloze windpark ter wereld voor de kust van Zuid-Holland en onze waterkrachtcentrales. Zo gaan we samen op weg naar een duurzame toekomst.

Is Nuon energie hetzelfde als Vattenfall energie?

Nuon energie is hetzelfde als Vattenfall energie. Voor u persoonlijk verandert er niets. Wij leveren nog steeds dezelfde energie.

Doet u met ons mee?

Samen werken we aan een duurzame toekomst. Bekijk wat u nu al kunt doen om groener te leven.

Energie besparen in huis

Nu aan de slag met energie besparen in uw huis met onze tips.

Zo bespaart u energie in huis

Wissel punten in van Nuon Exclusief

Wissel uw punten van Nuon Exclusief in voor duurzame cadeaus.

Bekijk onze duurzame cadeaus

Gebruik groene stroom

Onze groene stroom wekken we zelf op in Nederland.

Meer over groene stroom

We maken deel uit van iets groters. Samen zijn we meer.

Verwarmen

Als Nuon hebben we al tientallen jaren ervaring met stadsverwarming. We zorgen in Nederland voor de verwarming van 127.000 huizen en bedrijven, waarmee we nu al de CO2-uitstoot verminderen tot wel 80% in vergelijking met gas. Samen met de expertise van Vattenfall worden dat er 350.000 in 2030. Ons doel: als één Vattenfall energie fossielvrij maken door warmte te produceren uit biomassa en geothermie, én door aardgas in de woning te vervangen door warmtepompen en elektrische boilers, waarmee we slim gebruik maken van schone elektriciteit - iets waarin Zweden voorop loopt.

Zon

Als Nuon bouwden we al grote zonnedaken op de Johan Cruijff ArenA, RAI en Merin. En plaatsten we met Feenstra bij meer dan 40.000 klanten zonnepanelen op het dak. Ook maakten we via ‘Samen in Zon’ en de verhuur van panelen zonne-energie beschikbaar voor iedereen. Succesvolle Nederlandse projecten leidden zelfs tot een nieuw, Vattenfall-breed bedrijfsonderdeel: Business Unit Solar & Batteries, voor grootschalige zonneparken en stroomopslag. En als één Vattenfall investeren we de komende twee jaar 100 miljoen euro in zon.

Wind

Als Nuon bouwden we al in 1982 onze eerste windmolen op land en in 2006 zelfs het eerste Nederlandse windpark op zee. Met de schaalgrootte en expertise van Vattenfall mogen we nu het eerste subsidievrije windpark op zee ter wereld bouwen: Hollandse Kust Zuid. En als één Vattenfall zetten we onze traditie als windpionier voort: meer dan de helft van al onze groei-investeringen gaat naar de ontwikkeling van nieuwe windparken.