Wij werken aan schonere warmte voor Amsterdam-Zuid

We zijn voortdurend bezig met het uitbreiden van het stadswarmtenetwerk. Dit voorjaar gaan we aan de slag in Amsterdam-Zuid. Zo werken wij aan een schonere warmtevoorziening.

Milieuvriendelijke warmte voor de Apollobuurt

In de loop van 2017 sluiten we de eerste woningen in de Apollobuurt aan op milieuvriendelijke warmte uit onze elektriciteitscentrale in Diemen. De aangesloten woningen en gebouwen stoten straks de helft minder CO2 uit ten opzichte van verwarming met eigen gasketels. Deze uitbreiding van het stadswarmtenet draagt bij aan de Amsterdamse duurzaamheidsambitie om te groeien naar 230.000 aangesloten woningen op stadswarmte in 2040.

Zo duurzaam is onze stadswarmte

Werkzaamheden Apollobuurt en Prinses Irenebuurt

In de omgeving van de Stadionkade, het Zuider Amstelkanaal en de Minervalaan krijgt u te maken met werkzaamheden in de straat en een aangepaste verkeers- en parkeersituatie. Op de plattegrond ziet u waar wij aan het werk gaan. We breiden het bestaande warmtenet uit vanaf de Minervalaan ten zuiden van het Zuider Amstelkanaal. Vervolgens steken we het Zuider Amstelkanaal over naar de Stadionkade en de Rubensstraat aan de noordzijde van het kanaal. Samen met onze aannemer doen we ons uiterste best om de overlast zoveel mogelijk te beperken en u zo goed mogelijk te informeren.

Planning: juni - september 2017

De werkzaamheden zijn naar verwachting van juni tot en met september 2017. Op dit moment werken wij aan de fasering waarin u kunt zien waar wij in welke periode aan het werk zijn. Wij houden u hier graag van op de hoogte via deze website.

Bereikbaarheid

  • De Stadionkade is voor autoverkeer beperkt bereikbaar. Hetzelfde geldt voor de Rubensstraat, Minervalaan en Michelangelostraat in de richting van de Stadionkade. Er geldt een omleiding die we met borden aangeven.
  • De Minervalaan ten zuiden van het Zuider Amstelkanaal is voor autoverkeer beperkt bereikbaar.
  • Om het fietsverkeer naar de scholen in de omgeving niet te verstoren, zorgen we dat het bouwverkeer tussen 08.00 uur en 09.00 uur beperkt blijft.
  • Nood- en hulpdiensten kunnen te allen tijde langs de werkzaamheden.
  • Fietsers en voetgangers leiden we om de werkzaamheden heen. Dit geven we met borden aan.
  • Heeft u een boot liggen binnen ons werkgebied in het Zuider Amstelkanaal? Dan komen wij graag met u in contact. Mail naar warmtenet@nuon.com

Vragen over de aansluiting op stadswarmte of deze werkzaamheden?

Mail naar warmtenet@nuon.com

Interessant artikel?