Waarborgsom

Waarborgsom energie

Wordt u klant? Fijn. We toetsen wel uw betaalgedrag. Soms vragen we dan een waarborgsom. Heeft u schulden? Dan kan een bewindvoerder u helpen.

Waarborgsom energieleverancier, waarom?

Soms vragen leveranciers u om een waarborgsom. Bijvoorbeeld als u een apparaat huurt. Het kan zijn dat de verhuurder dan een borgsom aan u vraagt. Mocht er iets mis gaan, dan heeft de verhuurder al een reservepotje.

Een waarborgsom komt ook voor bij energieleveranciers. Voordat u klant bij ons wordt toetsen wij uw betaalgedrag. We bekijken dan of u onze rekeningen kunt gaan betalen. Afhankelijk van de uitkomst van deze toets vragen we een waarborgsom energie. Dit is dan ons reservepotje.
.
'Is er ook  een energieleverancier zonder borg?' Ja, als klanten onder bewindvoering staan, kunnen zij via hun bewindvoerder een aanvraag bij ons doen. 

Borg betalen energieleverancier? Let goed op.

De hoogte van de waarborgsom energie verschilt per energieleverancier. Let u ook goed op of u per product borg betaalt, want dan kan het zijn dat u twee keer borg betaalt; een keer voor gas en een keer voor stroom. Zo kan de borg energie behoorlijk oplopen.

Nuon waarborgsom

Wij vragen geen waarborgsom per energieproduct. Bij ons betaalt u altijd één vast bedrag: € 350,-. Dit is best een groot bedrag, dat begrijpen we. Het is echter niet mogelijk deze Nuon borg in gedeelten te betalen. Want zodra uw borg betaald is, verwelkomen wij u als klant. 

Wanneer krijgt u de waarborgsom energie terug?

Natuurlijk krijgt u de waarborgsom energie terug. Als u een jaar lang uw termijnfacturen op tijd betaalt krijgt u de waarborgsom energie meteen weer terug. Beloofd. Ook betalen we u de helft van de wettelijke rente. Wel zo eerlijk.

Het jaar gaat in vanaf de ingangsdatum van uw contract.

Nuon Verlicht

Aansluiten energie zonder borg

Soms is het mogelijk een energieaansluiting zonder borg voor u te regelen. Lees er meer over

Interessant artikel?