Postcoderoos regeling

Investeer in duurzame energie en profiteer van de Postcoderoos-regeling

Heeft u geen eigen dak voor zonnepanelen? Investeer gezamenlijk in duurzame energie en ontvang uw energiebelasting terug. Profiteer van de Postcoderoos-regeling.

Wat is de Postcoderoos-regeling?

In verschillende buurten in Nederland zijn energiecoöperaties of VvE's (Vereniging van Eigenaren) actief. Zij investeren gezamenlijk in duurzaam opwekken van energie. De overheid stimuleert deze initiatieven, onder andere door de Postcoderoos-regeling. U investeert, de overheid geeft uw energiebelasting terug. Zo is investeren in duurzame energie voor iedereen mogelijk. Ook als u geen 'eigen' dak hebt, omdat u bijvoorbeeld in een appartementencomplex woont. 

Investeren in duurzame energie is wat onze klanten willen. Daarom doen wij natuurlijk mee aan deze regeling. Wij zorgen ervoor dat u uw energiebelasting weer netjes terug krijgt. Beloofd.

Voor wie is de Postcoderoos-regeling?

U profiteert van de Postcoderoos regeling als u lid bent van een lokale energiecoöperatie of een VvE (Vereniging van Eigenaren) en gezamenlijk duurzame energie opwekt. U begrijpt vast dat er wel wat afspraken gelden:

Voldoet u aan deze afspraken? Dan kunt u van de Postcoderoos-regeling profiteren.

  • Uw collectief heeft een 'aanwijzing' van de Belastingdienst aangevraagd en verkregen.
  • En heeft een overeenkomst gesloten met een stroomleverancier die deze regeling ondersteunt. Bijvoorbeeld met ons.
  • U, als deelnemer, een stroomcontract bij ons heeft.
  • Alle deelnemers zijn kleinverbruiker. Er wordt gekeken naar uw eigen verbruik met een maximum van 10.000 kWh per jaar.

Wij zorgen ervoor dat u de belasting volgens de Postcoderoos-regeling terugkrijgt. Beloofd.

  • Uw energiecoöperatie of VvE heeft een overeenkomst met ons afgesloten.
  • Zij stelt een opwekverklaring op en stuurt deze aan ons.
  • Met deze opwekverklaring weten we precies hoeveel stroom opgewekt is en wat uw aandeel hierin is.
  • Wij berekenen vervolgens wat u aan energiebelasting terugkrijgt.
  • U ontvangt van ons een aparte creditfactuur met daarop het uit te keren bedrag. 

Hoe groot is een postcoderoos?

postcoderoos De postcoderoos is het postcodegebied rondom de duurzame opwekinstallatie waarin de energiecoöperaties of VvE heeft geïnvesteerd. 

Stel uw VvE heeft geinvesteerd in zonnepanelen in een weiland van een agrarische onderneming die gevestigd is op postcode 8223. Dan geldt de Postcoderegeling uiteraard voor deelnemers van diezelfde postcode, maar ook voor de omliggende postcodes: 8231, 8222, 8211, 8212, 8224.

Nu kan ik zonder 'eigen' dak, toch investeren in duurzame energie-opwek én profiteren van belastingvoordeel. Mooi toch?

Kun je onbeperkt gebruik maken van de Postcode regeling?

Omdat het hier om een voordeel gaat voor kleinverbruikers, is uw eigen stroomverbruik de norm. Er geldt een maximum van 10.000 kWh. Wekt u meer op, dan krijgt u over dit overschot geen belastingkorting.

Hier vindt u meer informatie over de Postcoderoos regeling

Voor meer informatie over de Postcoderegeling verwijzen wij u naar uw coöperatie of VvE. Of zoek initiatieven op dit gebied. Er is ook veel informatie te vinden op hieropgewekt.nl.

Wilt u weten over hoe u de Postcoderoos voor uw collectief kunt aanvragen? Als u een mail stuurt naar postcoderoos@nuon.com nemen onze collega's contact met u op.

Interessant artikel?