Samen duurzame energie opwekken? Profiteer van de Postcoderoos regeling.

Wil u gezamenlijk duurzame energie gaan opwekken? We vertellen u er meer over en leggen uit hoe u profiteert van de Poscoderoos-regeling.

Samen duurzame energie opwekken

Wilt u in uw buurt gezamenlijk duurzame energie gaan opwekken? Dat kan als u lid bent van een VVE. Maar u kunt ook zelf een collectief opzetten. We adviseren u dan op zoek te gaan naar de juiste mensen. En eventueel professionele ondersteuning te zoeken.

Een ideaal collectief heeft verstand van wet- en regelgeving, financiën, belastingen en duurzame energietechnieken. Kijk ook eens op hieropgewekt.nl. Daar vindt u meer informatie over dit onderwerp.  

Informeer bij uw gemeente

Het is verstandig ook te informeren bij uw gemeente en provincie. Zij ondersteunen deze initiatieven en hebben wellicht subsidie.

Postcoderoos regeling: zonnepanelen en deelnemers in dezelfde buurt

Deelnemers wonen in hetzelfde viercijferige postcodegebied als de locatie van de opwekinstallatie, of in een van de viercijferige postcodegebieden die er omheen liggen. Vandaar de naam postcoderoos. Inmiddels is het niet meer nodig dat de opwekinstallatie in het hart van de roos ligt. Dit maakt het gebied groter. Zo is het voor meer mensen mogelijk deel te nemen aan een opwekcollectief en te profiteren van de Postcoderoos regeling.

Het gaat overigens om alle vormen van duurzame elektriciteit. Maar meestal is dit stroom uit zon of wind. Ook bestaande installaties komen in aanmerking voor deze regeling. Mits er nog niet eerder rijkssubsidie voor is ontvangen. 

Zonne-energie

Investeren is profiteren

 • Deelnemers kopen aandelen als investering 
 • En profiteren 15 jaar van belastingvoordeel 
 • Dit komt in 2018 neer op een korting van 10,5 cent per kWh (exclusief btw)

Elke deelnemer krijgt een deel van de opgewekte stroom toegedeeld, bijvoorbeeld 1500 kWh. De vrijstelling van energiebelasting geldt dan voor de 1500 kWh die hij van ons afneemt.
Meer informatie voor deelnemers

Wij werken graag met u samen

Investeren in duurzame energie. Dat is wat onze klanten willen. Daarom doen wij natuurlijk mee aan deze regeling. Wij zorgen ervoor dat de deelnemers hun energiebelasting netjes terugkrijgen. En dat kost u en uw deelnemers niets. Beloofd. 

We helpen u op weg

 • Zorg voor de plaatsing van de opwekinstallatie en meld de installatie aan bij de keuringsinstantie CertiQ.
 • Bent u zelf niet de locatie-eigenaar, maak dan contractuele afspraken met de locatie-eigenaar.
 • Vraag een aparte aansluiting aan bij uw netbeheerder. Deze aansluiting zorgt ervoor dat de opgewekte elektriciteit naar het elektriciteitsnet gaat.
 • Schrijf uw collectief in bij de Kamer van Koophandel.
 • Vraag bij de Belastingdienst een zogenaamde ‘aanwijzing’ aan. Dit kunt u doen met dit aanvraagformulier
 • Verstuur onderstaande documenten naar ons mail adres: postcoderoos@nuon.com
  1. Aanwijzing van de Belastingdienst
  2. Uittreksel van de Kamer van Koophandel
  3. Opwekverklaring van uw collectief
 • Wij maken een samenwerkingsovereenkomst op en sturen die ter ondertekening aan de bestuurders van de coorperatie of VVE.

Interessant artikel?