Kosten slimme meter

De kosten slimme meter en gewone meter zijn hetzelfde. Zo profiteert u van een slimme meter zonder extra kosten. Wel zo fijn.

Kosten slimme meter en gewone meter zijn hetzelfde. Fijn toch?

U betaalt niets extra's voor een slimme meter. De kosten slimme meter en gewone meter zijn gewoon hetzelfde. Zo profiteert u van de voordelen van een slimme meter, zonder extra kosten. En u krijgt hem ook nog eens gratis, inclusief installatie. We vertellen u er graag meer over.

Geen extra kosten slimme meter 

Krijgt u een brief van uw netbeheerder dat zij binnenkort uw meters komen vervangen? Dan betaalt uw netbeheerder de kosten van de installatie en het verwijderen van uw oude energiemeter. Dus geen nadelen, alleen maar voordelen van een slimme meter.

Netbeheerders zijn al een tijdje bezig met het vervangen van gewone meters door slimme meters. Deze landelijke uitrol draait volop. Kijk op Netbeheer Nederland wanneer u aan de beurt bent.

Wat kost een slimme meter aan huur?

Autoriteit Consument & Markt (ACM) stelt het maximum van de huurprijs vast. Op de site van de ACM of van uw netbeheerder ziet u precies wat dit kost. Naast huur van uw meter ('meettarief' of 'meetdienst'), betaalt u ook voor de 'aansluitdienst' en de 'transportdienst'. Deze onderdelen vormen samen de netbeheerkosten. Ze kunnen per netbeheerder verschillend zijn.

 

Kosten slimme meter onder 'netbeheerkosten'

Slimme meter kosten staan niet als huurkosten op uw rekening. Deze kosten vallen onder het totaal aan netbeheerkosten. U vindt de netbeheerkosten onder het kopje ‘vaste kosten’, op uw contract en jaarafrekening.

De netbeheerkosten betaalt u aan ons. Wij zorgen ervoor dat we deze kosten netjes afgedragen aan uw netbeheerder.

Slimme meter kosten bij aanschaf zonnepanelen?

Om stroom te kunnen terug leveren wordt uw zonnepanelensysteem bij uw netbeheerder aangemeld. Uw netbeheerder neemt daarna contact met u op en bespreekt of uw oude meter vervangen moet worden door een slimme meter. Zij doen dit meestal gratis.

Wanneer kost een slimme meter wel geld:

  • Als u tijdens de landelijke uitrol weigert om uw meter te laten vervangen maar later toch een slimme meter wilt, rekent uw netbeheerder aansluitkosten.
  • Wilt u eerder een slimme meter en niet wachten op de landelijke uitrol, dan betaalt u aansluitkosten omdat u voorrang krijgt.

Op de site van uw netbeheerder leest u precies hoeveel zij hiervoor rekenen.

Interessant artikel?