Slimme meter aanvragen

Een slimme meter aanvragen is niet nodig, u krijgt hem vanzelf

Alle netbeheerders zijn bezig oude meters te vervangen door slimme meters. U krijgt vanzelf bericht als u aan de beurt bent. Maar vervroegd een slimme meter aanvragen mag natuurlijk ook.

De overheid streeft ernaar om voor 2020 alle oude energiemeters te laten vervangen door slimme meters. De netbeheerders zijn daarom al gestart met het vervangen van meters. En inmiddels zijn er ruim 3 miljoen huishoudens* met een slimme meter.
*bron: netbeheer nederland

Slimme meter aanvragen

Zelf een slimme meter aanvragen is dus eigenlijk niet nodig. Uw netbeheerder vervangt ze gratis op het moment dat uw wijk aan de beurt is.

Op netbeheernederland.nl staat een overzicht van de landelijke uitrol per netbeheerder. 

Moet u een slimme meter aanvragen als u zonnepanelen overweegt?

Een slimme meter aanvragen als u zonnepanelen overweegt?

Overweegt u zonnepanelen en gaat u terugleveren? Dan heeft u een geschikte meter nodig. Zelf een slimme meter aanvragen is niet nodig. Want zodra u zich aanmeldt bij energieleveren.nl, controleert uw netbeheerder of uw meter geschikt is. En is deze niet geschikt, komen zij gratis uw meter vervangen. Wel zo fijn.

 

Vervroegd aanvragen slimme meter

Natuurlijk mag u zelf ook een slimme meter aanvragen. Bijvoorbeeld als u nu al meer inzicht wilt in uw verbruik, of uw standen niet langer zelf wilt doorgeven.

Dit regelt u eenvoudig via uw netbeheerder. Een vervroegde aanvraag is echter niet gratis. Op de website van uw netbeheerder vindt u de kosten die zij hiervoor berekenen.

Weet u niet welke netbeheerder u heeft? Kijk dan op eancodeboek.nl en vind makkelijk en snel de netbeheerder in uw regio.

Interessant artikel?