Meer gemak met een slimme meter Nuon

'Handig zo'n slimme meter, Nuon. Niet meer die donkere meterkast in'

Nooit meer die donkere meterkast in. En altijd een jaarafrekening met uw precieze verbruik. Zomaar een paar voordelen van de slimme meter. Benieuwd naar de andere?

Slim, nooit meer die donkere meterkast

De slimme meter is een nieuw type energiemeter. Ze zijn er voor zowel gas en stroom. Een slimme meter geeft de meterstanden automatisch en op een veilige manier door aan uw netbeheerder en wij ontvangen uw verbruik via uw netbeheerder. Zelf meterstanden opnemen voor de jaar- of eindafrekening is nu niet meer nodig. Voor u een zorg minder. 

Nog een voordeel is dat wij dan uw werkelijke verbruik weten. Schatten van meterstanden is verledentijd. De slimme meter is de oplossing voor het  precies berekenen van wat u heeft verbruikt. U begrijpt dat de slimme meter een nauwkeurige uitkomst op uw jaarafrekening geeft.

Slim inzicht in uw energieverbruik

We begrijpen dat u meer inzicht wilt in uw energieverbruik. Dankzij de slimme meter kunnen we u hier nu mee helpen.

U ontvangt elke maand een energierapport (verbruikskostenoverzicht) van ons. Hierop staat uw energieverbruik van de afgelopen maand. Als u zelf energie opgewekt ziet u hier ook uw teruggeleverde energie. Verder vergelijken we uw energieverbruik met het landelijk gemiddelde verbruik (bron: Nibud).

Met de slimme meter en uw toestemming om dagelijks uw meterstanden uit te lezen wordt het nog makkelijker. Als u ons per onderwerp toestemming geeft, voegen wij voortaan automatisch uw meterstanden toe aan Mijn Verbruik of aan de Termijnbedrag Manager. Hierdoor is zelf invullen van meterstanden niet meer nodig. Geeft u ook toestemming voor Aanbiedingen en Advies, dan zorgen wij ervoor dat deze afgestemd zijn op uw situatie. Makkelijk toch?


Tip:

Met onze Mijn Nuon App volgt u uw verbruik nog makkelijker en overal.

Slim verhuizen

De slimme meter hoeft u niet los te schroeven en in te pakken. De meter blijft achter.  Die blijft eigendom van uw netbeheerder. Gaat u verhuizen van 'slim naar slim', dan hoeft u niets te doen. Nog een voordeel van een slimme meter.

Maar omdat we nog niet in overal slimme meters hebben, bestaat de kans dat u verhuist van slim naar oud, of andersom. We begrijpen dat u wilt weten welke standen u bij zo’n verhuizing moet doorgeven. Daarom leggen we in onderstaand overzicht de verschillende situaties uit. Daarna zorgen wij ervoor dat uw standen netjes meegaan naar uw nieuwe huis. Of u nu een oude of slimme meter hebt.

Uitlezen slimme meter

Dagelijks uitlezen meterstanden voor meer gemak

Alleen met uw toestemming lezen wij dagelijks uw meterstanden uit. Bepaal voor welke onderwerpen u toestemming geeft: Mijn Verbruik, Termijnbedrag advies, Aanbiedingen en Advies

Zo verhuizen we uw slimme-meterstanden

 

Situatie/meter
oud adres
Type meter
nieuw adres
Zo gaat de verhuizing
slim slim Wij vragen bij uw netbeheerder de eindstanden van uw oude adres op en de beginstanden van uw nieuwe adres
oud slim U ontvangt een e-mail/brief om uw meterstanden van uw oude adres door te geven . Voor het nieuwe adres vragen wij bij de netbeheerder de beginstanden op. En na 12 maanden de eindstanden voor uw jaarafrekening van het nieuwe adres.
slim oud Uw slimme meter blijft in uw woning achter. We vragen de standen van uw oude adres op bij de netbeheerder. Voor uw nieuwe adres ontvangt u een e-mail/brief met een opnamenummer.
andere leverancier slim Fijn dat u klant van ons bent geworden. En makkelijk dat u al een slimme meter heeft. Wij vragen de beginstanden op bij uw netbeheerder. Na 12 maanden vragen wij de eindstanden op voor uw jaarafrekening.

Slim met zonne-energie

Op steeds meer daken zien we zonnepanelen. We begrijpen dat u wilt weten hoeveel ze opleveren. De slimme meter is hier prima geschikt voor. Een slimme meter met terugleverregistratie is dan de beste oplossing. Deze meet  hoeveel energie u verbruikt en hoeveel energie u teruglevert. U ziet deze verbruiken makkelijk terug. Want ze worden elk op een eigen telwerk weergegeven. Denkt u er wel aan  uw netbeheerder te informeren? Alleen als de netbeheerder weet dat u teruglevert krijgt u een terugleververgoeding.

Vragen over uw slimme meter Nuon?

Op de website van uw netbeheer vindt u veel informatie over slimme-meters.

Heeft u ook nog een gewone meter? Dan is het nog wel nodig uw meterstanden door te geven

Interessant artikel?