Meer gemak met een slimme meter Nuon

'Handig zo'n slimme meter, Nuon. Niet meer die donkere meterkast in'

Nooit meer die donkere meterkast in. En altijd een jaarafrekening met uw precieze verbruik. Zomaar een paar voordelen van de slimme meter. Benieuwd naar de andere?

Slim, nooit meer die donkere meterkast

De slimme meter is een nieuw type energiemeter. Ze zijn er voor zowel gas en stroom. Een slimme meter geeft de meterstanden automatisch en op een veilige manier door aan uw netbeheerder. Zelf meterstanden opnemen is dus niet meer nodig. Voor u een zorg minder.

Nog een voordeel is dat wij altijd uw werkelijke verbruik weten. Dit helpt ons bij het maken van uw jaarafrekening. De slimme meter is de oplossing voor het precies berekenen van wat u heeft verbruikt. We hebben nu altijd uw echte verbruik. En ook schatten van uw meterstanden is verledentijd. U begrijpt dat de slimme meter een nauwkeurige uitkomst op uw jaarafrekening geeft.

Slim inzicht in uw energieverbruik

We begrijpen dat u meer inzicht wilt in uw energieverbruik. Dankzij de slimme meter kunnen we u hier nu mee helpen.

Niet alleen doordat u van ons elke twee maanden een verbruiksoverzicht (verbruikskostenoverzicht, VKO) krijgt, met uw stroom- en/of gasverbruik van de 2 voorgaande maanden, eventueel zelf opgewekte en teruggeleverde energie en een vergelijking van uw energieverbruik met het landelijk gemiddelde verbruik (bron: Nibud). Maar ook omdat wij nu uw meterstanden automatisch kunnen toevoegen aan Mijn Verbruik.

Niet meer zelf invullen, maar met een druk op de knop ververst u de meterstanden en ziet u het actuele verbruik weer verschijnen. Wilt u nog meer inzicht? Wij kunnen ook wekelijks of zelfs dagelijks de standen voor u ophalen.

Bekijk de mogelijkheden van Mijn Verbruik.

Tip:

Met onze Mijn Nuon App volgt u uw verbruik nog makkelijker en overal.

Slim verhuizen

De slimme meter hoeft u niet los te schroeven en in te pakken. De meter blijft achter. Die blijft eigendom van uw netbeheerder. Gaat u verhuizen van 'slim naar slim', dan hoeft u niets te doen. Nog een voordeel van een slimme meter.

Maar omdat we nog niet in overal slimme meters hebben, bestaat de kans dat u verhuist van slim naar oud, of andersom. We begrijpen dat u wilt weten welke standen u bij zo’n verhuizing moet doorgeven. Daarom leggen we in onderstaand overzicht de verschillende situaties uit. Daarna zorgen wij ervoor dat uw standen netjes meegaan naar uw nieuwe huis. Of u nu een oude of slimme meter hebt.

Wat doen wij met uw slimme-meterstanden?

We begrijpen dat u wilt weten wat wij met uw standen doen. We vertellen het graag.

Zo verhuizen we uw slimme-meterstanden

Situatie/meter
oud adres
Type meter
nieuw adres
Zo gaat de verhuizing
slim slim Wij vragen bij uw netbeheerder de eindstanden van uw oude adres op en de beginstanden van uw nieuwe adres
oud slim U ontvangt een e-mail/brief om uw meterstanden van uw oude adres door te geven . Voor het nieuwe adres vragen wij bij de netbeheerder de beginstanden op. En na 12 maanden de eindstanden voor uw jaarafrekening van het nieuwe adres.
slim oud Uw slimme meter blijft in uw woning achter. We vragen de standen van uw oude adres op bij de netbeheerder. Voor uw nieuwe adres ontvangt u een e-mail/brief met een opnamenummer.
andere leverancier slim Fijn dat u klant van ons bent geworden. En makkelijk dat u al een slimme meter heeft. Wij vragen de beginstanden op bij uw netbeheerder. Na 12 maanden vragen wij de eindstanden op voor uw jaarafrekening.

Slim met zonne-energie

Op steeds meer daken zien we zonnepanelen. We begrijpen dat u wilt weten hoeveel ze opleveren. De slimme meter is hier prima geschikt voor. Een slimme meter met terugleverregistratie is dan de beste oplossing. Deze meet hoeveel energie u verbruikt en hoeveel energie u teruglevert. U ziet deze verbruiken makkelijk terug. Want ze worden elk op een eigen telwerk weergegeven. Denkt u er wel aan uw netbeheerder te informeren? Alleen als de netbeheerder weet dat u teruglevert krijgt u een terugleververgoeding.

Vragen over uw slimme meter Nuon?

Op de website van uw netbeheer vindt u veel informatie over slimme-meters.

Heeft u ook nog een gewone meter? Dan is het nog wel nodig uw meterstanden door te geven.

Interessant artikel?