Meer gemak met een slimme meter Nuon

'Handig zo'n slimme meter, Nuon. Niet meer die donkere meterkast in'

Nooit meer die donkere meterkast in. En altijd een jaarafrekening met uw precieze verbruik. Zomaar een paar voordelen van de slimme meter. Benieuwd naar de andere?

Met een slimme meter nooit meer die donkere meterkast in

De slimme meter is een nieuw type energiemeter. Ze zijn er voor zowel gas en stroom. Een slimme meter geeft de meterstanden automatisch en op een veilige manier door aan uw netbeheerder en wij ontvangen uw verbruik via uw netbeheerder. Zelf meterstanden opnemen voor de jaar- of eindafrekening is nu niet meer nodig. Voor u een zorg minder. 

Nog een voordeel van een slimme meter

Nog een voordeel is, dat wij nu uw werkelijke verbruik weten. Schatten van meterstanden is verleden tijd. De slimme meter is de oplossing voor het precies berekenen van wat u heeft verbruikt. U begrijpt dat de slimme meter een nauwkeurige uitkomst op uw jaarafrekening geeft.

Slimme energiemeter

Ruim 3 miljoen huishoudens hebben inmiddels een slimme energiemeter. En het is de bedoeling dat iedereen in 2020 zo'n slimme energiemeter aangeboden heeft gekregen van zijn netbeheerder.

Meer inzicht in uw energieverbruik

We begrijpen dat u meer inzicht wilt in uw energieverbruik. Een slimme meter helpt daarbij:

  • U krijgt automatisch ons maandelijks energierapport
    Hierop staat uw energieverbruik van de afgelopen maand. Als u zelf energie opwekt ziet u ook de teruggeleverde energie. En we vergelijken uw energieverbruik met het landelijk gemiddelde verbruik (bron: Nibud).

  • Onze app en Mijn Verbruik
    Met de slimme meter en uw toestemming om dagelijks uw meterstanden uit te lezen, voegen wij automatisch uw meterstanden toe aan Mijn Verbruik of aan het online termijnbedragadvies.  Dan is zelf invullen van meterstanden niet meer nodig. 


Slim verhuizen

De slimme meter hoeft u niet los te schroeven en in te pakken. De meter blijft achter.  Die blijft eigendom van uw netbeheerder. Gaat u verhuizen van 'slim naar slim', dan hoeft u niets te doen. Nog een voordeel van een slimme meter.

Maar omdat we nog niet overal slimme meters hebben, bestaat de kans dat u verhuist van slim naar oud, of andersom. We begrijpen dat u wilt weten welke standen u bij zo’n verhuizing moet doorgeven. Daarom leggen we in onderstaand overzicht de verschillende situaties uit. Daarna zorgen wij ervoor dat uw standen netjes meegaan naar uw nieuwe huis. Of u nu een oude of slimme meter hebt.

Uitlezen slimme meter

Dagelijks uitlezen meterstanden voor meer gemak

Alleen met uw toestemming lezen wij dagelijks uw meterstanden uit. Bepaal voor welke onderwerpen u toestemming geeft: Mijn Verbruik, Termijnbedrag advies, Aanbiedingen en Advies

Zo werkt een slimme meter

Zo verhuizen we uw slimme-meterstanden

 

Situatie/meter
oud adres
Type meter
nieuw adres
Zo gaat de verhuizing
slim slim Wij vragen bij uw netbeheerder de eindstanden van uw oude adres op en de beginstanden van uw nieuwe adres
oud slim U ontvangt een e-mail/brief om uw meterstanden van uw oude adres door te geven . Voor het nieuwe adres vragen wij bij de netbeheerder de beginstanden op. En na 12 maanden de eindstanden voor uw jaarafrekening van het nieuwe adres.
slim oud Uw slimme meter blijft in uw woning achter. We vragen de standen van uw oude adres op bij de netbeheerder. Voor uw nieuwe adres ontvangt u een e-mail/brief met een opnamenummer.
andere leverancier slim Fijn dat u klant van ons bent geworden. En makkelijk dat u al een slimme meter heeft. Wij vragen de beginstanden op bij uw netbeheerder. Na 12 maanden vragen wij de eindstanden op voor uw jaarafrekening.

Slim met zonne-energie

Op steeds meer daken zien we zonnepanelen. We begrijpen dat u wilt weten hoeveel ze opleveren. De slimme meter is hier prima geschikt voor. Een slimme meter met terugleverregistratie is dan de beste oplossing. Deze meet  hoeveel energie u verbruikt en hoeveel energie u teruglevert. U ziet deze verbruiken makkelijk terug. Want ze worden elk op een eigen telwerk weergegeven. Denkt u er wel aan  uw netbeheerder te informeren? Alleen als de netbeheerder weet dat u teruglevert krijgt u een terugleververgoeding.

Vragen over uw slimme meter Nuon?

Op de website van uw netbeheer vindt u meer informatie over slimme-meters.


Interessant artikel?