We helpen u graag bij het aflezen van uw meterstanden

Meterstanden aflezen doet u zo

De ene energiemeter is de andere niet, dat weten we. Nuon meterstanden aflezen? We laten u de meest voorkomende meters zien en hoe u ze afleest. Gelukt? Geef uw meterstand meteen aan ons door.

Een voorbeeld van gas- en stroomstanden

Elektriciteitsmeter:
Als u één telwerk heeft (I) , dan hoeft u alleen die standen in te vullen. Het kan zijn dat u wel twee telwerken (II) heeft, maar dat er maar één telwerk 'loopt'. Als u niet zeker weet of het telwerk loopt, noteert u dan de standen en kijk de volgende dag of u verschil ziet.

Gasmeter:
De getallen achter de komma (rode vakjes), hoeft u niet door te geven.

Gasmeter aflezen

Gaat u meterstanden aflezen van de gasmeter? Bij de gasmeterstand gebeurt het soms dat mensen de water- en gasmeterstanden verwisselen. Hieronder ziet u een afbeelding van een gasmeter. Een gasmeter is groter dan een watermeter, is rechthoekig en heeft een metalen 'kast'. De eenheid is m³. De drie cijfers achter de komma (in het rode vlak) hoeft u niet door te geven.  Uw gasmeter aflezen is nu een fluitje van een cent

Gasmeter aflezen Nuon

Uw meterstanden doorgeven

Elektriciteitsmeter aflezen

Elektriciteitsmeter 1 telwerk

Dit is een elektriciteitsmeter met één telwerk. Een elektriciteitsmeter aflezen is vrij eenvoudig. De meterstand aflezen gaat als volgt. De eenheid is kWh. Staan er cijfers achter de komma? Dan hoeft u deze niet door te geven.

Elektriciteitsmeter aflezen Nuon

Elektriciteitsmeter 2 telwerken

Dit is een elektriciteitsmeter met twee telwerken. Eenheid is kWh. Elektriciteit I (T1) is het bovenste of het linker telwerk. Elektriciteit II (T2) is het onderste of het rechter telwerk. Staan er cijfers achter de komma? Dan hoeft u deze niet door te geven.

Elektriciteitsmeter Nuon aflezen 2 telwerken

Elektriciteitsmeter met elektronisch telwerk

Dit is een elektriciteitsmeter waarbij er maximaal 4 meterstanden digitaal worden weergegeven in het display. Eenheid is kWh. De standen op telwerk I en II (T1 en T2) tonen het verbruik. De standen op telwerk III en IV (T3 en T4) tonen teruglevering, als u bijvoorbeeld zonnepanelen heeft en energie teruglevert. Als u geen energie opwekt, blijven deze op 0 staan.

  • Display: standen worden een voor een getoond
    Er wordt 1 stand op het display getoond. Met de knop op de meter roept u de verschillende standen een voor een op. En bovenaan in het display ziet u het betreffende telwerk. Noteert u alle standen, ook als deze 0 zijn.
  • Display: alle standen weergegeven
    U ziet voor elke stand het betreffende telwerk staan. Noteert u alle standen, ook als deze 0 zijn

Meterstanden elektriciteitsmeter aflezen Elektronisch telwerk

Slimme meter aflezen

De slimme meter is een digitale meter waarmee uw netbeheerder uw meterstanden uitleest. U hoeft uw meterstanden dus niet meer zelf aan Nuon door te geven.

slimme-meter.jpg

Meer over de slimme meter

Stadswarmte-meter aflezen

Dit is een stadswarmte-meter. Verbruik van warmte voor de verwarming van uw woning drukken we uit in GJ. Geef ook de cijfers achter de komma door.

Warmtapwater-meter aflezen

Bij het aflezen van de standen worden de water- en gasmeterstanden soms verwisseld. Een oorzaak kan zijn dat ze allebei genoteerd worden in de eenheid m3.

Hier ziet u een warmtapwater-meter. Een watermeter is rond. Warm kraanwater drukken we uit in m3. Geef ook de cijfers achter de komma door.

Warmtapwater-meter Nuon aflezen

Alles over uw meterstanden

Doe meer met uw meterstanden

Want meterstanden bijhouden geeft inzicht in uw energieverbruik. En dat kan weer helpen bij besparen.

Staat uw meter er niet bij?

Handleidingen van de diverse meters zijn gratis te downloaden via de websites van de netbeheerders.

Interessant artikel?