We laten u weten wanneer u de Nuon meterstanden aan ons kunt doorgeven

Geeft u de meterstanden door, krijgt u van ons de jaarafrekening met uw precieze verbruik.

Hoe beter wij weten wat u verbruikt, hoe kleiner de kans dat u wordt verrast door de jaarafrekening. Daar helpen wij u graag bij. Uw Nuon meterstanden doorgeven? Als het tijd is hoort u dat van ons.

Heeft u slimme meters?

Als u een slimme meter heeft, hoort meterstanden opnemen tot het verleden. Een van de voordelen van een slimme meter. U hoeft de standen niet aan ons door te geven. Uw netbeheerder leest de meter op afstand uit en geeft ze daarna aan ons door. Wij sturen u dan geen brief of e-mail met de vraag uw meterstanden door te geven. Een van de voordelen van een slimme meter.

Nuon meterstanden voor uw jaarafrekening

Als het tijd is om de meterstanden voor uw jaarafrekening door te geven, hoort u dat van ons.

We raden u aan elk jaar uw standen aan ons door te geven. Want alleen met behulp van uw meterstanden, weten we precies hoeveel gas (warmte) en stroom u werkelijk heeft verbruikt. Uw verbruik verrekenen we vervolgens met de termijnbedragen die we hebben afgesproken. Op de jaarafrekening ziet u dan of u goed zit, moet bijbetalen of juist geld terugkrijgt.

Hebben wij uw standen niet, dan 'schatten' wij uw verbruik. Dat kan een keer gebeuren. U herkent een geschatte stand aan een *. Is dit het geval, dan adviseren wij u deze geschatte standen wel even te controleren. Is er een groot verschil dan kunnen wij dat meteen herstellen. Is er maar een klein verschil, dan verrekenen we dit gewoon bij de volgende jaarafrekening.

Meterstanden jaarrekening doorgeven

Nieuw bij ons, of verhuisd? Graag uw meterstanden

Welkom! Fijn dat u voor ons gekozen heeft. Wilt u uw standen opnemen en de meterstanden doorgeven? Wij gebruiken uw meterstand als beginstand. Deze standen hebben wij nodig voor het maken van de jaarafrekening.

Bent u verhuisd? Wilt u dan ook de meterstanden doorgeven? We hebben de standen van het nieuwe en oude adres nodig. De nieuwe standen gebruiken we als beginstand. En met de standen van het oude adres maken we uw eindafrekening.

Begin- of eindstanden doorgeven

Opnamenummer

Als u de meterstanden gaat doorgeven, vragen wij om het ‘opnamenummer’. Dit nummer staat in de begeleidende brief of e-mail.

Wilt u de standen voor de jaarafrekening doorgeven, maar bent u het opnamenummer kwijt? Als het niet anders kan, geef dan de standen met uw klantnummer door. Het klantnummer vindt u op het bankafschrift en in Mijn Nuon.

Hulp bij het aflezen van de meterstand

Om u te helpen, de meest voorkomende meters met uitleg over aflezen.

Interessant artikel?