Krachtstroom voor uw apparaten

Soms is het nodig om uw stroomaansluiting aan te passen. Bijvoorbeeld omdat een apparaat in huis meer energie nodig heeft. Vaak hoort u dan dat u krachtstroom nodig heeft, maar dat is niet altijd nodig.

Wanneer is krachtstroom nodig?

Krachtstroom is er voor apparaten die veel stroom verbruiken, maar ook meer spanning vragen dan normaal nodig is. Apparaten in fabrieken draaien vaak op krachtstroom. Maar voor apparaten die u thuis gebruikt is het anders. Die zijn namelijk niet geschikt om aan te sluiten op krachtstroom. Wat u nodig heeft? Een verhoging van het vermogen van uw aansluiting.

Verhogen van het vermogen

In de meeste huizen komt via één kabel stroom het huis binnen. We noemen dit een 1 fase aansluiting. Sluit u hierop een apparaat aan dat veel energie nodig heeft, dan kan het gebeuren dat uw hoofdzekering zichzelf uitschakelt. Teveel apparaten hebben dan tegelijk stroom nodig. Gelukkig is dit op te lossen. Met een verzwaring van uw aansluiting. U krijgt dan een 3 fase aansluiting van 3 x 25 ampère of hoger. Stroom komt dan via drie kabels het huis binnen. En hierover worden de apparaten verdeeld. Zo blijft bijvoorbeeld uw warmtepomp of inductie kookplaat het doen.

Weet u niet precies hoeveel ampère nodig heeft? Een erkend installateur kan u hiermee helpen.

Een verzwaring nodig? U regelt het via uw netbeheerder

Met uw netbeheerder spreekt u dan af:

  1. Wat er nodig is om de verzwaring aan te vragen
  2. Wanneer de werkzaamheden starten
  3. Wat de kosten van de verzwaring zijn

Zoek uw netbeheerder

Krachtstroom in nieuwbouwwoningen

In de meeste nieuwbouwwoningen is vaak al een aansluiting van 3 fase aansluiting van 3 x 25 ampère aanwezig. Uw netbeheerder kan u vertellen welke aansluiting u heeft.

Wat zijn de kosten voor het in orde maken van een 3 fase aansluiting?

De kosten voor het aanpassen van uw aansluiting hangen af van uw netbeheerder. Ook de maandelijkse netbeheerkosten, die u via ons aan uw netbeheerder betaalt, kunnen wijzigen. U vindt deze kosten terug op uw jaarafrekening.

Interessant artikel?