Inzicht in uw gemiddeld gasverbruik

Hoeveel gas u verbruikt, hangt vooral af van de grootte van uw huis en hoe goed uw huis geïsoleerd is. Uw verbruik van gas neemt meestal het grootste deel van uw energienota in beslag. Het loont dus de moeite om te besparen door uw gasverbruik te verminderen.

Gemiddeld gasverbruik

Wilt u meer weten over het gemiddeld gasverbruik per maand van een gemiddeld huishouden van twee personen, in bijvoorbeeld een tussenwoning? Vergelijk prijzen via energie aanvragen. Het gemiddeld gasverbruik van uw gezin kan daar natuurlijk boven of onder zitten.

Wilt u het werkelijke gasverbruik van uw huishouden bekijken? Ga dan naar Mijn Verbruik. Met behulp van uw meterstanden ziet u uw actuele verbruik. Handig om inzicht in uw gemiddeld gasverbruik te krijgen. En als u energie bespaart, ziet u dit ook meteen terug.

Doordat de tarieven voor gas hoger liggen dan de stroom tarieven bestaat een groter gedeelte van uw energienota uit uw gasverbruik.

Weet u uw gasverbruik eigenlijk?

Hoeveel gas verbruikt u eigenlijk? En kan dat lager? We helpen u graag met tips, tools en de Mijn Nuon app.

Gasverbruik verlagen? We helpen u.

Wat bepaalt de hoogte van uw gasrekening?

Met name de grootte van uw woning is van invloed op de hoogte van uw gasverbruik. Maar uw gasverbruik is ook afhankelijk van het aantal bewoners, hoe hoog en vaak u stookt en doucht en zelfs van het weer. U verbruikt gas voor uw verwarming, de geiser of boiler en tijdens het koken.

Daarbij is de verwarming van uw huis veruit de grootste verbruiker van gas. Als de dagen korter en kouder worden, stookt u meer. Daarom betekent een strenge winter meestal een hogere gasrekening.

Uw gasverbruik berekenen

Wilt u gasverbruik berekenen om bijvoorbeeld goed te kunnen vergelijken? Dan hebben we voor u het modelcontract.

Zo ziet u precies wat een huishouden van twee personen gemiddeld per maand aan gas verbruikt, zodat u uw eigen gasverbruik goed kunt vergelijken, bijhouden of meten.

Uw energiekosten berekenen

Bekijk onze bespaartips en breng uw gasverbruik omlaag

Uw vermindert uw gasverbruik door energie te besparen. Bekijkt u onze bespaartips?

Lees meer over energieverbruik

Zelf regelen in Mijn Nuon

Altijd toegang tot uw persoonlijke gegevens. Eenvoudig uw wijzigingen doorvoeren.

Interessant artikel?