Online termijnbedragadvies. Zo houdt u grip.

We begrijpen dat u geen verrassingen wilt op uw jaarafrekening.Met ons online termijnbedragadvies weet u of uw termijnbedrag nog past bij uw verbruik. Zo houdt u grip op uw jaarafrekening.

Met een slimme meter nog sneller en makkelijk advies over uw termijnbedrag

Geeft u ons toestemming om dagelijks uw meterstanden uit te lezen voor het termijnbedragadvies, dan is zelf invullen van uw meterstanden niet meer nodig. Wel zo makkelijk. Omdat het om persoonlijke gegevens gaat, vragen wij uiteraard eerst om toestemming. U ziet het vanzelf in het termijnbedragadvies. En natuurlijk vertellen we u hoe wij met uw verbruiksgegevens omgaan. Zo weet u precies dat uw gegevens veilig zijn bij ons.

Naar termijnbedragadvies

In 3 stappen een termijnbedrag dat bij u past

Heeft u uw (slimme) meterstanden genoteerd, log in en ga aan de slag:

Uw termijnfactuur

We leggen uit hoe uw termijnbedrag tot stand komt en waarom u altijd hetzelfde bedrag ziet op uw termijnfactuur.

1. Meterstanden

  • Slimme meter én ons toestemming gegeven voor dagelijks uitlezen? Dan slaat u stap 1 over.
  • Vul uw opgenomen (slimme) standen in
TermijnbedragManager meterstanden invullen

2. Advies termijnbedrag berekenen

  • Berekening termijnbedrag
  • Past het bedrag bij uw verbruik?
  • Bekijk de gevolgen voor uw jaarafrekening
TermijnbedragManager berekening termijnbedrag

3. Aan u de keuze

  • Advies direct overnemen, of
  • Bedrag eerst nog aanpassen, of
  • Uw huidige termijnbedrag houden
TermijnbedragManager advies

Het termijnbedragadvies  berekent niet  alle teruglevering

Wekt u energie op? Dan kan het termijnbedragadvies hoger uitkvallen dan u zou verwachten. Dit komt omdat we alleen uw teruglevering-tot-nu-toe, meenemen in de berekening. 

Stel dat u al zeven maanden teruglevert. Die teruglevering is verwerkt in het advies. Maar er zijn nog vijf maanden te gaan tot aan uw volgende jaarafrekening. Die opwek is nog niet meegenomen. Hierdoor kan het termijnbedragadvies hoger uitvallen. 

We geven u een seintje, dan weet u of u nog goed zit

Heeft u Mijn Nuon? Dan ontvangt u automatisch een aantal keer per jaar een seintje van ons. Wij sturen u een e-mail om te checken of uw termijnbedrag nog past bij uw energieverbruik. Zo weet u steeds of u nog goed zit met uw termijnbedrag.

Natuurlijk kunt u ook regelmatig zelf kijken op uw termijnbedrag nog past bij uw verbruik, gewoon met ons termijnbedragadvies.

Zo voorkomen we samen verrassingen op uw jaarafrekening.

Met uw meterstanden ook inzicht in uw energieverbruik

Met behulp van uw (slimme) meterstanden geven we u ook graag inzicht in uw energieverbruik, met Mijn Verbruik in Mijn Nuon. Want meer inzicht leidt tot energie besparen. En met Mijn Verbruik wordt besparen pas echt leuk. U ziet de resultaten van uw besparingen terug in het overzicht van Mijn Verbruik.

Meer gemak met uw toestemming

Net als bij het termijnbedragadvies is het nog makkelijker als wij voor Mijn Verbruik de standen voor u uitlezen. Zelf invullen is dan niet meer nodig. Wel zo handig. Omdat het om persoonlijke gegevens gaat, vragen wij uiteraard eerst om uw toestemming via Mijn Nuon.

Meer over de slimme meter

Interessant artikel?