Zo is uw termijnbedrag opgebouwd

U betaalt met uw termijnbedrag niet alleen voor uw verbruik bij ons, maar ook voor de netbeheerkosten en overheidsheffingen. U hoeft daar zelf niet over na te denken. Wij zorgen ervoor dat de netbeheerder en de belastingdienst hun deel krijgen.

Uw termijnbedrag bestaat uit:

1. Leveringskosten

Leveringskosten bestaan uit vaste en variabele kosten. De variabele leveringskosten hangen af van uw verwachte energieverbruik, weersvoorspellingen en prijswijzigingen. De vaste leveringskosten hangen niet af van uw verbruik en heetten voorheen ‘vastrecht’.  

2. Netbeheerkosten

U betaalt kosten voor uw aansluiting en transport aan ons, waarna wij ze aan uw netbeheerder doorbetalen. Op de website van uw netbeheerder vindt u de opbouw van deze kosten. 

3. Overheidsheffingen

De overheid heft energiebelasting en een ‘Opslag Duurzame Energie’ om energiezuinigheid te stimuleren. Wij dragen deze overheidsheffingen voor u af aan de belastingdienst.

Heeft u stadsverwarming van ons?

Uw termijnbedrag bestaat dan enkel uit variabele en vaste leveringskosten. De variabele leveringskosten hangen af van uw verwachte warmteverbruik, weersvoorspellingen en prijswijzigingen. De vaste leveringskosten staan los van uw verbruik en heetten voorheen ‘vastrecht’. U betaalt geen netbeheerskosten en overheidsheffingen voor stadsverwarming. 

De tarieven van Nuon Stadsverwarming

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Interessant artikel?