Tot ziens! We maken uw Nuon eindafrekening in orde.

Bij een verhuizing, overstap of het beëindigen van uw contract maken we onze Nuon eindafrekening voor u. Natuurlijk doen we dat zorgvuldig. Precies zoals u gewend bent.

Zo verzorgen wij uw Nuon eindafrekening

  1. We vragen om uw meterstanden;
  2. We berekenen uw energieverbruik;
  3. We verrekenen dit verbruik met de termijnbedragen die u al betaald heeft;
  4. U ontvangt deze berekening als eindafrekening per post of e-mail.

Meteen even uw meterstanden doorgeven

Wij willen graag snel uw meterstanden weten

Bij begrijpen dat u bij een verhuizing al genoeg aan uw hoofd heeft. Toch raden we aan om binnen vijf werkdagen na de sleuteloverdracht uw meterstanden aan ons door te geven. Want alleen met uw meterstanden kunnen wij uw verbruik en dus uw echte kosten berekenen. Als wij uw meterstanden niet hebben, schatten we de eindstanden. Uiteraard berekenen we deze dan zorgvuldig.

U hoeft uw meterstanden niet aan ons door te geven als u een slimme meter heeft. En ook niet als u overstapt naar een andere leverancier. Want dan vraagt uw nieuwe leverancier om uw meterstanden en geeft deze uw standen aan ons door.

Wanneer u de eindafrekening kunt verwachten

Gaat u verhuizen of stapt u over? Dan ontvangt u de eindafrekening Nuon binnen vier weken na ontvangst van uw meterstanden. Het kan gebeuren dat u er twee ontvangt. Uw stroom- en gasverbruik zijn dan apart verrekend. Heeft u de eindafrekening nog niet gekregen? In Mijn Nuon ziet u of deze al voor u klaar staat.

Naar Mijn Nuon

Krijgt u geld terug of moet u bijbetalen?

  • Als u geld terugkrijgt

    Als u geld terugkrijgt, dan zorgen we ervoor dat het geld binnen een week nadat u de eindafrekening heeft ontvangen, op uw rekening staat. Als u nog een openstaand saldo heeft, verrekenen we dat met het tegoed.

  • Soms vragen we u om bij te betalen

    Als u moet bijbetalen, kan dat komen doordat de eindafrekening vlak na de winter volgt. Of doordat uw termijnbedrag te laag is geweest. Op de eindafrekening ziet u precies wat het openstaande bedrag nog is.

Tips voor na uw verhuizing

Lukt betalen niet? Samen lossen we het op.

Iedereen zit weleens krap bij kas. We raden u aan om snel actie te ondernemen. Kunnen we u daarbij helpen?

Interessant artikel?