Stroom terugleveren voor het MKB

Zonnepanelen

Stroom terugleveren

Vergoedingen voor energie terugleveren

Als uw bedrijf duurzame energie produceert met zonnepanelen, geeft Nuon u een aantrekkelijke vergoeding voor de energie die u teruglevert. Zo willen wij samen met uw onderneming werken aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

De elektriciteit die uw zonnepanelen opwekken wordt direct gebruikt in de apparaten die uw bedrijf staan, zoals uw computers, copiers, etc. Als u minder stroom nodig heeft dan uw zonne-energiesysteem opwekt, dan gaat die stroom automatisch het net in (= teruglevering). Uw meter houdt dit keurig bij en wij verrekenen dat op jaarbasis op uw jaarafrekening. Dit noemen we saldering. 

De elektriciteitsmeter

Als u de zonnepanelen heeft aangeschaft, meldt u ze aan op www.energieleveren.nl. De netbeheerder controleert vervolgens of de elektriciteitsmeter in uw bedrijf geschikt is voor teruglevering met zonnepanelen. Als dit niet het geval is biedt de netbeheerder u (meestal gratis) een nieuwe meter aan. Wanneer u aangemeld bent krijgt Nuon ieder jaar de meterstanden door, zodat we uw teruglevering kunnen vergoeden. 

Vragen?

Hebt u nog vragen over zonnepanelen? Bel ons: 0800 - 2021 (gratis). U kunt bellen van maandag tot en met vrijdag, van 8.00 tot 20.00 uur.

Bekijk de video over terugleveren

Wilt u meer uitleg over terugleveren? Bekijk de video.