Teruglevering elektriciteit

Vergoedingen teruglevering van elektriciteit

U produceert elektriciteit (met bijvoorbeeld zonnepanelen of micro-WWK) én u bent klant van Nuon. U heeft een meter die zowel de geleverde elektriciteit van Nuon aan u als de door u aan Nuon teruggeleverde elektriciteit registreert.

Nuon wil graag het duurzaam produceren van elektriciteit stimuleren en daarom krijgt u bij Nuon een terugleververgoeding voor de elektriciteit die u teruglevert.

Mocht u minder stroom nodig hebben dan uw zonne-energiesysteem opwekt, dan gaat die stroom automatisch het net in (= teruglevering). De meter houdt dit voor u bij, zodat we het op jaarbasis kunnen verrekenen. Dit staat bekend als salderen.

Heeft u uw zonnepanelensysteem aangeschaft bij Nuon, dan melden wij uw zonnepanelensysteem aan bij uw netbeheerder via energieleveren.nl. Uw netbeheerder neemt vervolgens contact met u op om eventueel uw meter (meestal gratis) te vervangen. Wanneer u de zonnepanelen elders heeft aangeschaft, dient u de aanmelding op www.energieleveren.nl zelf te verzorgen.

Elektriciteit terugleveren

Klanten met een zogeheten kleinverbruik-aansluiting (aansluiting tot en met 3x80Ampère) kunnen stroom terugleveren aan Nuon. Er zijn 2 mogelijke situaties:

1. Nuon levert meer elektriciteit aan u, dan u aan Nuon

Uw teruglevering wordt dan gesaldeerd: in mindering gebracht op uw verbruik.

 

Voorbeeld
Uw jaarverbruik 4.800 kWh
Uw zonnepanelen wekken op 2.900 kWh
U krijgt een rekening voor 1.900 kWh

 

2. U levert meer elektriciteit aan Nuon, dan Nuon aan u

Uw teruglevering wordt dan volledig verrekend met onze levering aan u. Netto ontvangt u een vergoeding voor het deel wat u meer teruglevert. Dit is 7 eurocent per kWh.

 

Voorbeeld
Uw jaarverbruik 3.600 kWh
Uw zonnepanelen wekken op 4.100 kWh
U krijgt een rekening voor 500 kWh x € 0,07 = € 35,-

 

De elektriciteitsmeter

Wanneer u zonnepanelen heeft, dient dit bekend te zijn bij de netbeheerder.

De netbeheerder controleert vervolgens of uw huidige elektriciteitsmeter geschikt is voor teruglevering met zonnepanelen. Als dit niet het geval is zal de netbeheerder u (meestal gratis) een nieuwe meter aanbieden.

Wanneer u aangemeld bent, krijgt Nuon ieder jaar de meterstanden door, om uw teruglevering te kunnen vergoeden.