Elektriciteit tarieven Nuon

Tarieven elektriciteit

Hier vindt u de tarieven voor de levering van elektriciteit. Deze tarieven gelden voor aansluitingen met een doorlaatwaarde van maximaal 3 x 80 ampère. Voor bedrijven met een grotere aansluiting wordt een tarief op maat vastgesteld.

Vaste leveringskosten

Voor de zakelijke stroomtarieven van Nuon gelden vaste leveringskosten van € 4,50 per maand, exclusief btw.

Nuon Zakelijk VastePrijsStroom

 • Contract­duur tot 1 jaar (tot 1 november 2017)
 • Contract­duur tot 3 jaar (tot 1 november 2019)
 • Contract­duur tot 5 jaar (tot 1 november 2021)

Een indicatie van de maandelijkse netbeheerkosten volgens Liander gebied is voor elektriciteit € 15,89.  Heeft u een andere netbeheerder, kijk dan hier voor de tarieven. Heeft u een andere aansluiting, kijk dan op de website van uw netbeheerder.

Bovenstaande elektriciteitstarieven zijn in euro, per kWh en exclusief btw en netbeheerkosten. Lees hieronder meer informatie over de uitleg van de elektriciteitstarieven in de tabel.

Let op: de prijzen voor Nuon Zakelijk VastePrijsStroom gelden per {{ startdatumtarief }}. Deze prijzen gelden als u een contract afsluit vóór {{ einddatumproduct }}.

 • Bekijk de uitleg van de elektriciteitstarieven in de tabel

  Afronding

  De bedragen bij 'Totaal' kunnen achter de komma iets afwijken van de optelling van de bedragen uit de kolommen ervóór. Dit komt door de afronding bij de btw-berekening.

  Overheidsheffingen

  Overheidsheffingen bestaan uit energiebelasting en opslag duurzame energie. Het tarief voor overheidsheffingen is afhankelijk van uw verbruik. Bovenstaande tarieven gelden tot een verbruik van 10.000 kWh. Lees meer informatie over overheidsheffingen.

  Woont of werkt er iemand op het adres waar u de stroom voor aanvraagt? Dan krijgt u per jaar een korting van € 311,84 (excl. btw) op de energiebelasting. Dit heet de vermindering energiebelasting. Wij verrekenen dit per maand met uw termijnbedrag.

Enkeltarief

Gebruikt u overdag meer elektriciteit dan ’s avonds? Dan bent u waarschijnlijk het voordeligst uit met het enkeltarief. Hiermee betaalt u 24 uur per dag hetzelfde tarief voor elektriciteit.

Daltarief en normaaltarief

Bent u overdag weinig thuis? Gebruikt u vooral ’s nachts en in het weekend veel elektriciteit? Dan bent u waarschijnlijk het voordeligst uit met het daltarief. Overdag en tijdens werkdagen betaalt u een normaaltarief.

Enkeltarief, daltarief, normaaltarief en uw netbeheerder

Het enkeltarief is in elke regio waar u woont beschikbaar. De netbeheerder in uw regio bepaalt om hoe laat uw daltarief ingaat.

Uw daltarief gaat in om 21.00 uur: u betaalt tussen 21.00 uur en 7.00 uur, in het weekend en op officiële feestdagen minder voor stroom. Uw daltarief gaat in om 23.00 uur: u betaalt tussen 23.00 uur en 7.00 uur, in het weekend en op officiële feestdagen minder voor stroom.

Overdag en tijdens werkdagen betaalt u een normaaltarief en is het tarief voor elektriciteit iets duurder. Let op: in enkele regio’s kunnen deze tijden afwijken.

Overheidsheffingen voor stroom

Overheidsheffingen zijn inclusief energiebelasting en de heffing 'opslag duurzame energie'. Dit is is een overheidsheffing op het gebruik van energie. Het tarief voor overheidsheffingen geldt per kWh voor alle stroomproducten.

Nuon Elektriciteit Tarief per kWh (exclusief btw)
0 - 10.000 kWh € 0,1232
10.000 - 50.000 kWh € 0,0515
50.000 - 10.000.000 kWh € 0,0137
Meer dan 10.000.000 kWh zakelijk verbruik € 0,0005
Meer dan 10.000.000 kWh niet zakelijk verbruik € 0,0010

Voor bedrijven met een verblijfsfunctie geldt een algemene belastingvermindering per elektriciteitsaansluiting. Deze vermindering energiebelasting bedraagt in 2015 € 311,84 exclusief btw. Meer informatie over overheidsheffingen.

house

Welke energie past bij mijn onderneming?

Speciaal voor ondernemers: ontdek in 1 minuut welk energiepakket het beste bij uw situatie past.

U krijgt direct persoonlijk advies en we geven u ook een heldere indicatie van de kosten per maand.

Start het advies