Tarieven gas

Gastarieven

Deze tarieven gelden voor aansluitingen met een maximale capaciteit van ten hoogste 40 m3 per uur. Voor bedrijven met een aansluiting met een grotere capaciteit wordt een gastarief op maat vastgesteld.

Vaste leveringskosten

De vaste leveringskosten voor Nuon Zakelijk Gas met CO2-compensatie zijn € 3,10 per maand, exclusief btw. Voor de overige zakelijk gastarieven van Nuon zijn de vaste leveringskosten € 4,50 per maand, exclusief btw.

Gasprofiel

G1: jaarverbruik tot en met 5.000 m³ en een gasmeter kleiner dan of gelijk aan G6.
G2: jaarverbruik van meer dan 5.000 m³ of een gasmeter groter dan G6.

Vind uw gasregio

De variabele leveringskosten voor gas zijn afhankelijk van de regio waar het gas wordt geleverd. Per regio wordt een toeslag berekend op de prijs per m3. Vul uw postcode in om de juiste prijzen te tonen.

4 cijfers en 2 letters. bv: 0000AA

(zonder toevoeging)

Nuon Zakelijk VastePrijsGas

 • Contract­duur tot 1 jaar (tot 1 november 2017)
 • Contract­duur tot 3 jaar (tot 1 november 2019)
 • Contract­duur tot 5 jaar (tot 1 november 2021)

Een indicatie van de maandelijkse netbeheerkosten volgens Liander gebied is voor gas € 10,20.  Heeft u een andere netbeheerder, kijk dan hier voor de tarieven. Heeft u een andere aansluiting, kijk dan op de website van uw netbeheerder.

Bovenstaande gastarieven zijn in euro, per m3 en exclusief btw en netbeheerkosten. Lees hieronder meer informatie over de uitleg van de gastarieven in de tabel.

Let op: de prijzen voor Nuon Zakelijk VastePrijsGas gelden per {{ startdatumtarief }}. Deze prijzen gelden als u een contract afsluit vóór {{ einddatumproduct }}.

 • Bekijk de uitleg van de gastarieven in de tabel

  Afronding

  De bedragen bij 'Totaal' kunnen achter de komma iets afwijken van de optelling van de bedragen uit de kolommen ervóór. Dit komt door de afronding.

  Overheidsheffingen

  Overheidsheffingen bestaan uit energiebelasting en opslag duurzame energie. Het tarief voor overheidsheffingen is afhankelijk van uw verbruik. Bovenstaande tarieven gelden tot een verbruik van 170.000 m3. Lees meer informatie over overheidsheffingen.

  Regiotoeslag gas

  De variabele leveringskosten voor gas zijn gedeeltelijk afhankelijk van de regio waar u gas voor aanvraagt. Per regio wordt een toeslag berekend op de prijs per m3. Lees meer informatie over regiotoeslag gas.

G1 en G2 energietarief

Het G1-tarief geldt voor bedrijven met een jaarverbruik tot en met 5.000 m3 en een gasmeter kleiner dan of gelijk aan G6. Verbruikt u meer of heeft uw bedrijf een gasaansluiting met een hogere capaciteit? Dan betaalt u het G2-tarief.

Overheidsheffingen voor gas

Hieronder vindt u de tarieven voor overheidsheffingen. Deze tarieven zijn inclusief energiebelasting en de heffing 'opslag duurzame energie'.

Gas  Tarief per  (excl. btw)
0 - 170.000 m³

€ 0,26298

Lees meer over overheidsheffingen

house

Welke energie past bij mijn onderneming?

Speciaal voor ondernemers: ontdek in 1 minuut welk energiepakket het beste bij uw situatie past.

U krijgt direct persoonlijk advies en we geven u ook een heldere indicatie van de kosten per maand.

Start het advies