Energietarieven zakelijke markt

Maatschappelijk verantwoord ondernemen loont ook fiscaal

Neemt u als ondernemer verantwoordelijkheid voor de toekomst? Bijvoorbeeld door te investeren in duurzame energie of milieuvriendelijke oplossingen? Goed mogelijk dat u hier ook fiscaal voordeel aan heeft.

Energie Investeringsaftrek (EIA) als u investeert in duurzaamheid

Als ondernemer kun je fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. Dat kan via de Energie Investeringsaftrek (EIA). U mag 54,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. En dan heeft u natuurlijk ook nog het voordeel van lagere energiekosten omdat u energie bespaart.

Welke investeringen komen in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek?
Op de Energielijst ziet u welke investeringen (bedrijfsmiddelen) voor EIA in aanmerking komen. Leidt een advies tot het doorvoeren van besparende maatregelen? Dan vallen de kosten van dit advies ook onder de Energie Investeringsaftrek.

Hoe vraagt u EIA aan?
Op de website van de RVO checkt u binnen enkele minuten of uw investering in aanmerking komt voor de Energie Investeringsaftrek. U kunt dan meteen uw aanvraag indienen. Dien uw aanvraag binnen 3 maanden na het aangaan van de investeringsverplichtingen in.

Milieu Investeringsaftrek (MIA) voor milieuvriendelijke oplossingen

Denkt u erover om te investeren in milieuvriendelijke oplossingen? Dan kunt u misschien nog meer voordeel behalen door de Milieu Investeringsaftrek (MIA). Daarmee loopt de investeringsaftrek op met 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. Daarnaast is het met de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamill) mogelijk om tot 75% van de investeringskosten in één jaar af te schrijven.

Deze investeringen komen in aanmerking voor MIA en Vamil
Op de Milieulijst van 2014 vindt u ruim 300 investeringen die échte milieuwinst opleveren.

Hoe vraagt u MIA en/of Vamil aan?
Op de website van de RVO checkt u binnen enkele minuten of uw investering in aanmerking komt voor MIA of Vamil. U kunt dan meteen uw aanvraag indienen. Doe dat binnen 3 maanden na het aangaan van de investeringsverplichtingen.

Interessant artikel?