Man houdt Ipad vast

Belastingvoordeel met meerdere aansluitingen op een locatie

Heeft u op een locatie meerdere aansluitingen? Vaak is het fiscaal voordelig om het verbruik van alle aansluitingen bij elkaar op te tellen. Zo komt u in een gunstiger energiebelastingtarief. Hoe dat precies werkt leggen we natuurlijk even uit.

Zo gaat het in zijn werk:

Als u meerdere elektriciteits- en/of gasmeters op één locatie heeft, moet u het energieverbruik in bepaalde gevallen bij elkaar optellen. Dit heet ook wel: cumulatie van verbruik. Dat kan gunstig voor u zijn, want de kans is groot dat het totale verbruik in een lagere belastingschijf valt.

Het aantal aansluitingen voor de energiebelasting bepaalt ook hoeveel heffingskorting u ontvangt op de levering van elektriciteit. Het is daarom van belang om vast te stellen of uw elektriciteitsmeters voor cumulatie in aanmerking komen.

*Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie. Het tarief per 1 januari 2017 staat op: www.nuon.nl/overheidsheffingen. Bij een kWh-verbruik hoger dan 10.000 kWh gelden andere tarieven. Meer informatie over deze overheidsheffingen kunt u vinden op www.nuon.nl/overheidsheffingen.

Cumulatie aanvragen? We maken het graag zo makkelijk mogelijk.
Daarom hebben we voor u alvast een verklaring opgesteld. U hoeft deze alleen maar in te vullen en samen met de gevraagde documenten aan ons toe te sturen. Wij regelen het vervolgens voor u met de belastingdienst. Kies hieronder de verklaring die voor u van toepassing is:

WOZ-object meerdere aansluitingen
Deze kiest u wanneer u op een WOZ-object meerdere aansluitingen heeft.

VvE's met meerdere aansluitingen
Deze kiest u wanneer uw VvE heeft meerdere aansluitingen in de gemeenschappelijke ruimten heeft.

Meerdere aansluitingen in een complex (Geen WOZ-beschikking)
Deze kiest u wanneer u meerdere aansluitingen heeft die bij elkaar horen maar geen WOZ-beschikking hebben (complexbepaling).

U kunt altijd terecht bij onze Ondernemersdesk

Bel ons gerust op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur op 020 89 20 255. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook altijd. Wij zijn er voor u.

Interessant artikel?