Belastingvoordeel met meerdere aansluitingen op een locatie

Heeft u op een locatie meerdere aansluitingen? Vaak is het fiscaal voordelig om het verbruik van alle aansluitingen bij elkaar op te tellen. Zo komt u in een gunstiger energiebelastingtarief. Hoe dat precies werkt leggen we natuurlijk even uit.

Zo gaat het in zijn werk:

Als u op een locatie meerdere aansluitingen heeft, mag u van de Belastingdienst de verbruiken bij elkaar optellen. Ook wel cumuleren. Over het verbruik boven de 10.000 kWh betaalt u een lager belastingtarief. Er is wel een maar; u ontvangt in dat geval ook maar een keer heffingskorting. Of cumulatie voor u loont, hangt dus af van het totale stroomverbruik en het aantal aansluitingen. Dit rekenvoorbeeld laat zien hoe u dit eenvoudig berekent.

Cumulatie aanvragen? We maken het graag zo makkelijk mogelijk.
Daarom hebben we voor u alvast een verklaring opgesteld. U hoeft deze alleen maar in te vullen en samen met de gevraagde documenten aan ons toe te sturen. Wij regelen het vervolgens voor u met de belastingdienst. Kies hieronder de verklaring die voor u van toepassing is:

WOZ-object meerdere aansluitingen
Deze kiest u wanneer u op een WOZ-object meerdere aansluitingen heeft.

VvE's met meerdere aansluitingen
Deze kiest u wanneer uw VvE heeft meerdere aansluitingen in de gemeenschappelijke ruimten heeft.

Meerdere aansluitingen in een complex (Geen WOZ-beschikking)
Deze kiest u wanneer u meerdere aansluitingen heeft die bij elkaar horen maar geen WOZ-beschikking hebben (complexbepaling).

U kunt altijd terecht bij onze Ondernemersdesk

Bel ons gerust op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur op 020 89 20 255. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook altijd. Wij zijn er voor u.

Interessant artikel?