Man houdt Ipad vast

Belastingvoordeel met meerdere aansluitingen op een locatie

Heeft u op een locatie meerdere aansluitingen? Vaak is het fiscaal voordelig om het verbruik van alle aansluitingen bij elkaar op te tellen. Zo komt u in een gunstiger energiebelastingtarief. Hoe dat precies werkt leggen we natuurlijk even uit.

Zo gaat het in zijn werk:

Als u meerdere elektriciteits- en/of gasmeters op één locatie heeft, moet u het energieverbruik in bepaalde gevallen bij elkaar optellen. Dit heet ook wel: cumulatie van verbruik. Dat is vaak gunstig voor u omdat de kans groot is dat daardoor een (groter) gedeelte van het verbruik in een lagere belastingschijf valt.

Het aantal aansluitingen voor de energiebelasting bepaalt ook hoeveel heffingskorting u ontvangt op de levering van elektriciteit. Het is daarom belangrijk vast te stellen of cumulatie voor u geldt. Zo zorgt u ervoor dat u niet te veel of te weinig energiebelasting betaalt.

Cumulatie aanvragen? We maken het graag zo makkelijk mogelijk.
Daarom hebben we voor u alvast een verklaring opgesteld. U hoeft deze alleen maar in te vullen en samen met de gevraagde documenten aan ons toe te sturen. Wij regelen het vervolgens met de Belastingdienst. Kies hieronder de verklaring die voor u van toepassing is:

WOZ-object meerdere aansluitingen
Deze kiest u wanneer u op een WOZ-object meerdere aansluitingen heeft.

VvE's met meerdere aansluitingen
Deze kiest u wanneer uw VvE heeft meerdere aansluitingen in de gemeenschappelijke ruimten heeft.

Meerdere aansluitingen in een complex (Geen WOZ-beschikking)
Deze kiest u wanneer u meerdere aansluitingen heeft die bij elkaar horen maar geen WOZ-beschikking hebben (complexbepaling).

U kunt altijd terecht bij onze Ondernemersdesk

Bel ons gerust op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur op 020 89 20 255. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook altijd. Wij zijn er voor u.

Interessant artikel?