Aan welke emissie-eisen moet uw installatie voldoen

trappen en kozijnen

Snel investeren in uw stookinstallatie loont

De overheid verwacht dat veel verwarmingsketels, stoomketels, gasturbines en diesel- en gasmotoren aangepast moeten worden om in 2017 aan de algemene milieuregels voor bedrijven te voldoen. Welke aanpassingen nodig zijn, is afhankelijk van het type en de leeftijd van de stookinstallatie. U kunt bijvoorbeeld denken aan het installeren van een rookgasreiniging of aan het aanpassen van de branders en het motormanagementsysteem. In sommige gevallen zal de stookinstallatie zelfs vervangen moeten worden.

Aan welke emissie-eisen moet uw installatie straks voldoen?

Wilt u weten aan welke emissie-eisen uw installatie tot 50 megawatt voor thermische energie (MWth) straks moet voldoen? Met het hulpmiddel Abees op de website van InfoMil kunt u dit vaststellen.

Profiteren van belastingvoordeel

Voor het uitvoeren van noodzakelijke aanpassingen kunt u alleen dit jaar nog in aanmerking komen voor financiële ondersteuning vanuit de MIA (Milieu Investeringsaftrek) en de Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen).

Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. Met de Vamil heeft u de mogelijkheid om 75 procent van de investeringskosten op een door uzelf te bepalen tijdstip af te schrijven.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stimuleert met deze fiscale regelingen milieuvriendelijke investeringen. Investeringen in nieuwe stookinstallaties komen niet in aanmerking voor de MIA en de Vamil, omdat nieuwe installaties nu al aan de strengere eisen moeten voldoen.

Meer weten?

Meer informatie over de vernieuwde regelgeving vindt u op de website van InfoMil (het kenniscentrum van het ministerie van Infrastructuur en Milieu).

 

020 892 02 55

Vragen? Neem contact op met onze klantenservice.  
U kunt ons telefonisch bereiken op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur.