De Smart Energy Accelerator draait op volle toeren

Nuon draagt energiezuinige initiatieven en innovatieve ondernemers een warm hart toe. Daarom zijn we partner van de Rockstart Smart Energy Accelerator. Een intensief programma waarin internationale energie-gerelateerde start-ups razendsnel naar een hoger niveau gestuwd worden. In januari zijn tien veelbelovende Europese ondernemingen geselecteerd en is het 100 dagen-programma gestart. We stellen de kandidaten aan u voor.

De 10 beste Smart Energy start-ups

Onderstaande ondernemingen innoveren op het gebied van hernieuwbare energie, energiebewustzijn en -besparing, slimme gebouwen en huizen, recycling, cleantech hardware en vermindering van CO2-emissies.

  • CareToSave : gebruikt gegevens van energieverbruik om kinderen spelenderwijs energie te leren besparen. Zo kunnen huishoudens hun energienota verlagen. 
  • Dreamups : biedt een platform waarop techneuten samen innovatieve 'groene' hardware-projecten kunnen ontwikkelen. 
  • GiveO2 : monitort uw manier van reizen via uw smartphone, biedt een beter inzicht in uw ecologische voetafdruk en geeft u prikkels om deze te veranderen. 
  • miniPower : faciliteert herplaatsing en exploitatie van gebruikte windturbines, en geeft ze daarmee een tweede winstgevend leven. 
  • Power Tags : helpt gebouwen makkelijk en goedkoop efficiënter te verlichten, verwarmen en koelen door de realtime-locatie van aanwezigen te gebruiken.
  • QwikSense : biedt een totaaloplossing voor een energie-efficiënte en gezonde werkomgeving door slim gebruik te maken van sensoren en data-analyse. 
  • Reciclata : bevordert recycling door spelelementen en beloningen in te zetten. 
  • Skeefer : maakt energie-intensieve huishoudelijke apparaten slimmer en ontwikkelt nieuwe manieren van gebruik en financiering.
  • WeShareSolar : platform over initiatieven voor collectieve zonne-energie, dat oplossingen biedt voor financiering, contractvorming, administratie en beheer. 
  • Woodstacker : ontwikkelt en bouwt modulaire woningprojecten waarbij duurzaamheid, gezondheid en slim energieverbruik centraal staan.

Rockstart & Nuon

Rockstart helpt ondernemers met duurzame ideeën aan een vliegende start. Door middel van een intensief programma van honderd dagen stomen ze starters klaar voor ondernemerschap in de energiesector. Nuon stimuleert duurzaam energiegebruik en is daarom partner van het Acceleratorprogramma van Rockstart. We zetten ons netwerk in om de start-ups te helpen, delen onze expertise met ze en bieden financiële ondersteuning om dit programma mogelijk te maken. 

Bekijk de site van Rockstart voor meer informatie.

smart-energy-accelerator