Rockstart Demo Day: start-ups zetten zichzelf in de spotlight

Rockstart demo day

Na honderd hectische, intense en vooral leerzame dagen kwam de eerste Europese Smart Energy Accelerator op 18 april ten einde. Tijdens Demo Day pitchten negen start-ups hun bedrijf in vijf minuten aan een grote groep investeerders, experts, mentoren en journalisten. Daarnaast werden er belangrijke contacten gelegd en kondigden enkele start-ups al grote partnerships aan. De komende maanden werken de duurzame ondernemingen verder aan hun internationale netwerk en gaan ze op zoek naar investeringen en strategische partnerdeals.

Twee start-ups deden een belangrijke aankondiging

Crowdfunding-platform We Share Solar gaat samenwerken met de Amsterdam ArenA. Via het We Share Solar-platform kunnen geïnteresseerden bijdragen aan de 561 zonnepanelen die binnenkort op het dak van het stadion worden geplaatst. Eerder deden fans en inwoners van Groningen hetzelfde. Zij investeerden samen € 300.000 euro voor 531 zonnepanelen op de Euroborg, het stadion van FC Groningen.

De Griekse start-up TheCityGame lanceerde een app waarmee gebruikers goede daden voor het milieu en de samenleving kunnen doen en delen. Het team kondigde een samenwerking aan met het grootste recyclingbedrijf van Griekenland, dat de app wil gebruiken om inwoners van Athene meer te laten hergebruiken.

Bekijk de sfeerimpressie van Demo Day, een dag vol positieve energie.

De andere start-ups zetten ook door!

  • Dreamup introduceert een platform waarop engineers en productontwikkelaars wereldwijd kunnen samenwerken aan allerlei open source technologieën. 
  • Power-Tags implementeert location tracking in draagbare apparaten. Ze richten zich nu vooral op de gezondheidszorg, met armbanden die dagelijkse activiteiten van patiënten bijhouden en waarschuwen in geval van nood. 
  • Bundles biedt betaal-per-gebruik-oplossingen voor hoogwaardige huishoudelijke apparaten. In combinatie met hun app wordt het makkelijker om bijvoorbeeld energie, water en wasmiddel te besparen.
  • Qwiksense meet CO2-concentratie, temperatuur, stof, vochtigheid en andere belangrijke factoren met behulp van sensoren en helpt werkomgevingen zo gezonder, productiever en energiezuiniger te maken. 
  • MiniPower geeft windturbines uit Nederlandse en Duitse windparken een tweede leven in het buitenland en maakt windenergie zo echt duurzaam.
  • GiveO2 helpt gebruikers hun fysieke activiteiten te volgen en meten via een speciale app. Vervolgens stimuleert de dienst mensen om meer te bewegen.
  • CareToSave leert kinderen spelenderwijs energie besparen via een gamified app en fysieke ijsbeer die van kleur verandert naarmate er meer energie wordt verbruikt. De startup wil het product in de herfst lanceren door middel van een crowdfunding campagne.

Rockstart & Nuon

Rockstart helpt ondernemers met duurzame ideeën aan een vliegende start. Tijdens een intensief programma van honderd dagen stomen ze starters klaar voor ondernemerschap in de energiesector. Nuon stimuleert duurzaam energiegebruik en is daarom partner van het Acceleratorprogramma van Rockstart. We zetten ons netwerk in om de start-ups te helpen, delen onze expertise met ze en bieden financiële ondersteuning om dit programma mogelijk te maken.

Bekijk de site van Rockstart voor meer informatie.

026 844 99 55

Vragen? Neem contact op met onze klantenservice.  
U kunt ons telefonisch bereiken op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur.