Inbrekers buiten de deur

feenstra

Hoe houdt u inbrekers buiten de deur?

’s Avonds en in het weekend zijn bedrijfspanden vaak onbemand. Voor inbrekers de ideale gelegenheid om goed verkoopbare apparatuur of waardevolle bedrijfsgegevens van u te ontvreemden.

Impact van diefstal is groot

Als ondernemer bent u het liefst bezig met uw core business. Daar valt immers geld mee te verdienen. Veel ondernemers zien de beveiliging eigenlijk alleen als kostenpost. Het voelt als een bijzaak, totdat een inbreker uw pand binnendringt.

Niet alleen stellen verzekeringsmaatschappijen tegenwoordig strengere eisen aan beveiliging. De impact van diefstal is ook groot. Bij diefstal van goederen kunt u wellicht niet op tijd leveren, wat imagoschade tot gevolg heeft of zelfs het voortbestaan van uw onderneming in gevaar brengt.

Voorkom diefstal en lees onze tips:

Tip 1:

Sluit ramen en deur goed af en loop bij het weggaan altijd een ronde door het pand om te controleren of alle ramen en deuren goed afgesloten zijn.

Tip 2:

Registreer welke personen over een sleutel of alarmcode beschikken binnen uw bedrijf en werk dit regelmatig bij.

Tip 3:

Zorg dat uw bedrijf goed zichtbaar is voor iedereen, zowel overdag als ’s nachts. Zorg dat het zicht niet wordt belemmerd door planten, bomen, zonneschermen, containers en dergelijke. Plaats daarnaast goede (sensor)verlichting rondom uw pand.

Tip 4:

Maak een beveiligingsplan voor uw bedrijf(spand). Een veiligheidsscan van het bedrijf is een goede eerste stap. Deze scan onthult eventuele zwakke plekken. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CVV) kan u hier meer over vertellen.

Tip 5:

Registreer uw bezoekers. Uit onderzoek blijkt dat 71% van de bedrijven bezoekers niet registreert. Daardoor hebben ze geen controle en geen zicht op wie het pand in- en uitloopt. Hierin valt gemakkelijk winst te behalen. Is een receptioniste bij de ingang te duur? Houd de deur op slot houden en laat bezoekers aanbellen.

Tip 6:

Ga de samenwerking aan. Meestal staan er in de buurt nog meer bedrijfspanden. Ga het gesprek met elkaar om samen te werken aan een veilig bedrijventerrein. In woonwijken zijn er steeds meer initiatieven van buurtpreventie, dit kan ook worden doorvertaald naar een bedrijventerrein.

Tip 7:

De technologie maakt het tegenwoordig mogelijk om uw bedrijfspand nog beter te beveiligen. Denk hierbij aan beveiligingscamera’s die gelinkt zijn met uw smartphone of tablet of een draadloos alarmsysteem en kijk zelf mee via uw smartphone of internet.

Beveiligingsexpert Feenstra helpt u graag met uw beveiliging. U kunt vrijblijvend een beveiligingsadviseur laten langskomen voor een uitgebreide inspectie. Die inventariseert inbraakgevoelige punten van uw bedrijf en brengt relevante omgevingsfactoren in kaart. Vervolgens geeft de adviseur u een advies op maat, passend bij uw bedrijf en de eisen van uw verzekeraar.

020 892 02 55

Vragen? Neem contact op met onze klantenservice.  
U kunt ons telefonisch bereiken op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur.