Milieu Investeringsaftrek (MIA) & VAMIL

Fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken

Met de Milieu Investeringsaftrek (MIA) kunt u profiteren van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. De Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) biedt u de mogelijkheid om 75% van de investeringskosten op een door uzelf te bepalen tijdstip af te schrijven.

Welke investeringen komen in aanmerking voor Milieu Investeringsaftrek/Vamil?

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om te investeren in de meest milieuvriendelijke oplossingen mét fiscaal voordeel? Kijk dan op de Milieulijst van 2014. Op deze lijst staan ruim 300 investeringen die échte milieuwinst opleveren.

U kunt de Milieu Investeringsaftrek alleen aanvragen als u in Nederland belasting betaalt. De investering moet dan ook ten goede komen aan het Nederlandse milieu.

Hoe vraagt u MIA en/of Vamil aan?

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) uit in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Op de website van de RVO checkt u binnen enkele minuten of uw investering in aanmerking komt voor MIA of Vamil. U kunt dan meteen uw aanvraag indienen. Dien uw aanvraag binnen 3 maanden na het aangaan van de investeringsverplichtingen in. 

Milieu Investeringsaftrek & VAMIL