Column Mark Post, directeur Nuon MKB

Allereerst de beste wensen voor 2018. Dat het zowel privé als zakelijk een mooi jaar mag worden!

“Verduurzamen van het MKB”, je hoort en leest er voortdurend over. Diverse stimuleringsmaatregelen vanuit de overheid, onderzoeken naar groeikansen voor het MKB door duurzamer te ondernemen. Maar hoe mooi het streven ook is om klimaatslimmer te ondernemen, het dient wel te passen in een gezonde bedrijfsvoering. Ofwel: investeringen dienen terugverdiend te worden. Daar denken wij graag over mee. 

De schoonste energie is de energie die je niet verbruikt. Onze energieadviseurs gaan regelmatig langs bij ondernemers en geven adviezen om energie te besparen. Hun tips zijn terug te vinden op onze website. Ook bieden we tools aan in samenwerking met onze partners zoals Feenstra. Bijvoorbeeld een slimme thermostaat waarmee je in je winkel, restaurant of kantoorpand op het gasverbruik kunt besparen. Of zonnepanelen die je kunt kopen en binnenkort ook kunt huren. Voor ondernemers met een elektrische auto, of die hun klanten graag een oplaadmogelijkheid bieden, bieden we laadpalen voor bij het bedrijf, eventueel met laadpas en app. U leest er hier meer over.

Verduurzamen zonder dat je er als ondernemer wat voor hoeft te doen. Dat proberen we ook door de energie die we produceren en leveren steeds groener te maken. Door onze windparken uit te breiden en nieuwe zonneparken aan te leggen. Waarbij we in de toekomst klanten de mogelijkheid willen gaan bieden mee te investeren in dit soort parken.

Zo maar wat voorbeelden van hoe we mee willen denken en helpen in verduurzaming van het MKB die zowel slim voor het klimaat als voor de portemonnee is.


Waarmee kunnen wij u helpen?
Ik ben erg benieuwd waarmee wij u als ondernemer kunnen helpen. Op het gebied van verduurzaming of meer in het algemeen. Mail gerust naar mark.post@nuon.com. Ik kijk uit naar uw reactie! De eerste 10 reacties krijgen bovendien twee vrijkaarten om in het Olympisch Stadion te schaatsen op de Coolste Baan van Nederland (t.w.v. € 12,50 per ticket).

Interessant artikel?