Geld terug en toch een hoger termijnbedrag

Esther de Jong, medewerker klantenservice Nuon: ‘Wij krijgen de laatste tijd regelmatig vragen over de verhoging van het termijnbedrag. Vaak zijn het ondernemers die geld terug krijgen op hun jaarafrekening die aan de bel trekken. Dat kan ik me goed voorstellen, want het lijkt niet logisch. Toch is er vaak een goede verklaring voor.

De hoogte van de energierekening hangt samen met het verbruik. Het afgelopen jaar hebben we een zachte winter gehad. Daardoor hoefden klanten minder te stoken en lag het verbruik veelal lager dan voorgaande jaren. Dat betekent dat veel klanten geld terug gekregen hebben of nog krijgen. Maar zouden we op basis hiervan het termijnbedrag verlagen en komt er dit jaar wel een strenge winter, dan is de kans groot dan deze klanten aan het einde van het jaar flink moeten bijbetalen. Dat risico willen we liever niet nemen.

Krijgt u veel geld terug en/of is het termijnbedrag veel hoger dan voorheen? Dan bestaat er een kans dat er een fout in ons systeem is geslopen. Vermoedt u dat dit het geval is, dan kunt u contact opnemen met onze Ondernemersdesk.

Uw termijnbedrag aanpassen

Wilt u uw termijnbedrag zelf verhogen of verlagen? Dat kunt u heel gemakkelijk doen met Mijn Nuon Zakelijk. Mijn Nuon Zakelijk is uw persoonlijke online omgeving. Hier vindt u uw gegevens overzichtelijk op een rij en kunt u gegevens wijzigen. Ook vindt u hier uw facturen en betalingen. Daarnaast bieden we u in Mijn Nuon Zakelijk goede adviezen en tips om energie te besparen. Heeft u nog geen account? Dan kunt u dit aanmaken met uw klantnummer dat op uw jaarafrekening en op uw bankafschrift staat.

Aanmelden Mijn Nuon

Uiteraard kunt u voor het wijzigen van uw termijnbedrag ook bij onze Ondernemersdesk terecht. Wij staan u graag te woord.

Nuon Ondernemersdesk

Voor vragen kunt u terecht bij de Nuon Ondernemersdesk. Wij zijn op werkdagen van 8.00 tot 15.00 uur bereikbaar op 020 89 20 255.

Interessant artikel?