Flexibele laadoplossingen voor bedrijven

We raken steeds meer gewend aan de elektrische auto in het verkeer. Voor uw bedrijf wordt het dus interessanter om laadpalen te plaatsen op uw parkeerterrein. Een mooie service voor uw gasten en uw collega’s zijn er vast ook blij mee. Zeker als u gebruikmaakt van onze laadoplossingen op maat.

Laadoplossingen op maat

Steeds meer klanten willen tijdens hun bezoek aan uw zaak hun auto opladen. Fijn als u ze die service kunt bieden. Onze laadpalen zijn geschikt voor elk type elektrische auto. U kunt de toegang tot de laadpalen zelf beheren en u kunt als u dat wilt meerdere auto’s tegelijk opladen. Wij denken met u mee over een oplossing die voor ú werkt. Zoals wij dat ook deden voor een conferentiecentrum uit het midden van het land. 

Gratis laden of toch maar niet?

Net als veel andere bedrijven kreeg ook dit conferentiecentrum te maken met klanten die hun auto ter plekke wilden opladen. Het centrum had uiteraard veel vragen. Allereerst over de gebruikskosten. Ze wilden het liefst hun service gratis aanbieden, maar wat als dit later te duur zou worden? Gelukkig konden we ze geruststellen. We hebben een laadpaal gemaakt die gratis kan opladen. Of niet; de eigenaar bepaalt dat zelf in een eigen online omgeving, waar hij ook het verbruik kan volgen. 

"We moesten lachen om onze zorgen van in het begin. Het aanbieden van gratis opladen is eigenlijk net zo normaal als het aanbieden van gratis wifi."

Nog wel genoeg stroom voor de lift?

Maar wat, zo vroeg het centrum zich af, als auto’s massaal worden geladen? Zou het net dan niet overbelast raken? We willen geen mensen vast in de lift… Ook hiervoor hadden we een oplossing, of eigenlijk twee: statisch en dynamisch afstellen van het laadstation. In het eerste geval blijft er altijd voldoende capaciteit over voor overige zaken die stroom vragen. Bij dynamisch afstellen schakelt het laden van de auto direct uit bij een piekmoment. Na dat moment wordt het vermogen weer naar de laadpalen gestuurd.

Het centrum bleek al veel capaciteit in huis te hebben, dus koos het voor de statische oplossing. En meteen ook voor de laadpalen van Nuon. De gasten zijn tevreden en het conferentiecentrum is enthousiast. Dat overweegt zelfs laadpalen bij te plaatsen. 

Wij helpen u graag op weg

Meer weten over elektrisch vervoer en hoe wij uw bedrijf op weg kunnen helpen? Bel ons gerust op werkdagen tussen 8.00 en 20.00 op 088-3637991 of e-mail naar emobility@nuon.com. Wlt u dat wij contact met u opnemen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug.

Interessant artikel?