Zonnepanelen aanschaffen: waar moet u rekening mee houden

De aanschaf van zonnepanelen vraagt een forse investering. Met de onderstaande tips hielpen wij een van de winnaars van de Nuon Club Competitie op weg. Doe er ook uw voordeel mee.

Vraag meer offertes aan

Zonnepanelen zijn niet goedkoop. Soms is de ene leverancier behoorlijk wat goedkoper dan de andere. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan. Kijk daarbij wel verder dan de prijs alleen. Hoeveel energie uw panelen opwekken, is onder meer afhankelijk van het type zonnepaneel en de ligging. Houd hier rekening mee bij uw keuze van een leverancier.

Een lagere energierekening

Uw energieleverancier verrekent de energie die u opwekt met de energie die u verbruikt. Dit heet salderen. Hierdoor gaat uw energierekening omlaag. Produceert u meer elektriciteit dan u zelf verbruikt, dan krijgt u hiervoor een lager tarief terug. Hoeveel uw energie u precies oplevert, is afhankelijk van uw energieleverancier.

Check of uw meter geschikt is

Niet alle meters zijn geschikt om te salderen. Neem contact met uw netbeheerder op om dit te controleren.

Registreer uw zonnepanelen

Meld uw zonnepanelen altijd aan voordat u ze laat installeren via deze website.

Subsidie

Voor sportverenigingen die zonnepanelen willen aanschaffen, is subsidie beschikbaar. Kijk hier voor de meest recente regels of vraag uw installateur om advies.

Negen winnaars, negen keer feest

Dit was één van de negen winnaars van de Nuon Club Competitie. Bij alle clubs was het uiteraard groot feest. Met het prijzengeld investeren ze in maatregelen om de energierekening flink naar beneden te brengen. Bekijk hier het filmpje van de prijsuitreiking.

U kunt altijd terecht bij onze Ondernemersdesk

Bel ons gerust op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur op 020 89 20 255. Wij zijn er voor u.

Interessant artikel?